Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
OŠ KRALJA ZVONIMIRA

Županija je financirala gradnju i opremanje škole i dvorane s 50-ak milijuna kuna

1/3
Foto: Splitsko-dalmatinska županija
Osnovna škola Kralja Zvonimira u solinskim Ninčevićima dobila je novu sportsku dvoranu veličine 800 četvornih metara sa svim pripadajućim subjektima

U školskoj športskoj dvorani OŠ Kralja Zvonimira u solinskim Ninčevićima održana je završna konferencija za tisak o provedbi „Projekta opremanja školske sportske dvorane OŠ Kralja Zvonimira Solin“. Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu, Splitsko-dalmatinske županije Tomislav Đonlić naglasio je da su škola i dvorana financirane sredstvima Splitsko-dalmatinske županije. Ukupna investicija s cjelokupnom opremom vrijednosti je oko 50 milijuna kuna.

Županija potpisala 8,5 milijuna kuna vrijedne ugovore za projekte na pomorskom dobru Omiš, Trogir, Kaštela i Tučepi gradit će lukobrane, uređivati plaže

Imaju 26 odjeljenja

– Ovaj objekt građen je kao školska sportska dvorana što znači da je u prvom redu namijenjen nastavi tjelesnog odgoja, potrebama školskih sportskih klubova, a onda za sve ostalo u vidu javnih potreba u sportu – istaknuo je Đonlić.

Darko Vučić, načelnik sektora za razvoj sporta u Središnjem državnom uredu za sport govorio je o razlozima zbog kojih je ovaj projekt bio prihvatljiv Središnjem državnom uredu za šport.

Foto: Splitsko-dalmatinska županija

– Mogu kazati da je započela jedna nova era u praćenju, ali i razvoju sporta u Hrvatskoj. Izglasan je i Nacionalni program sporta, koji prepoznaje projekte poput ovog u Solinu. Ove godine prvi put smo sufinancirali renoviranje, obnavljanje i opremanje sportskih objekata u RH. Samim time i ova dvorana ušla je među prvih šest sportskih građevina koje su u 2019. već opremljene ili dovršene – izjavio je Vučić.

Zamjenik župana Luka Brčić zahvalio je Središnjem državnom uredu za šport, bez kojega se sama Županija ne bi usudila ulaziti u ovako velike projekte te je izrazio nadu da će i nadalje imati ovakvu potporu zbog velikih potreba prostorno najveće hrvatske županije.

Prijedlog Gradske uprave Splitski ugostitelji protiv povećanja najamnina i skraćivanja ugovornog roka

– Splitsko-dalmatinska županija za kapitalna ulaganja iz decentraliziranih sredstava kao i iz svog matičnog dijela na razini godine na raspolaganju ima 15 milijuna kuna. To nije ni približno dovoljno da bismo u kraćem razdoblju riješili potrebu za gradnjom ili adaptacijom novih škola ili gradnjom novih sportskih dvorana – napomenuo je Brčić.

Snježana Rađa, ravnateljica OŠ Kralja Zvonimira, bila je vrlo zadovoljna.

– Dobili smo novu polivalentnu dvoranu od nekih 800 četvornih metara sa svim pripadajućim subjektima. Imamo ukupno 26 razrednih odjeljenja. Ove godine imamo povećanje od dvadeset učenika tako da u ovom trenutku brojimo 492 učenika – predstavila je školu Rađa.

Foto: Splitsko-dalmatinska županija

Škola otvorena lani

O značenju ovog objekta za grad Solin više je rekao Ivica Rakušić, zamjenik solinskoga gradonačelnika.

– Ovaj objekt znači mnogo za grad Solin. Dok se dio Hrvatske suočava s negativnim demografskim trendovima, grad Solin izuzetno je propulzivan po tom pitanju, tako da je ovo već druga škola sagrađena u Solinu u nepunih deset godina – rekao je Rakušić.

Osnovna škola “Kralj Zvonimir” sagrađena je i svečano otvorena prošle godine i jedna je od najljepših školskih zgrada u državi. Solin je najmlađi grad u Republici Hrvatskoj i ima četiri osnovne škole.