Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
DALJNJE UNAPREĐENJE OBRAZOVANJA NA PODRUČJU VPŽ-a

Županija nabavila 12 pametnih ploča za 11 škola

Ploče su vrijedne ukupno 250.000 kuna
Foto: Kristijan Toplak
– Uz pametne ploče, nastava će i djeci i učiteljima bila dinamičnija, kreativnija i zanimljivija – naglasila je ravnateljica OŠ A. Cesarca Ivana Simeunović.

Svake godine Virovitičko-podravska županija iz svog proračuna izdvoji sredstva za informatičku opremu osnovnih i srednjih škola. Ove godine izdvojeno je 250.000 kuna za ukupno 12 pametnih interaktivnih ploča.

Radovi na gradnji nove strukovne škole traju od 2013. godine, a odužili su se zbog problema s izvođačem radova koji je završio u stečaju Radovi gotovi, preostali manji popravci Nova Strukovna škola očekuje učenike ove školske godine

Osam su ih dobili "osmaši" u sljedećim školama: Petra Preradovića, Pitomača, Suhopolje, Davorina Trstenjaka Čađavica, Josipa Kozarca, Slatina, Augusta Cesarca, Špišić Bukovica, Antuna Gustava Matoša, Čačinci te Ivana Gorana Kovačića, Gornje Bazje. Četiri su ploče u srednjim školama, i to u Gimnaziji Petra Preradovića, Virovitica, Industrijsko-obrtničkoj školi, Slatina, Strukovnoj školi, Virovitica i Stjepana Ivšića, Orahovica.

– Uz pametne ploče, nastava će i djeci i učiteljima bila dinamičnija, kreativnija i zanimljivija – naglasila je ravnateljica OŠ A. Cesarca Ivana Simeunović.

Radovi u Ulici Augusta Cesarca Sigurniji pristup dvjema školama

– Ova informatička oprema učenicima i učiteljima dat će mogućnost pripreme za inovativniji način kako bi lakše svladali gradivo. Ona je novo ulaganje u moderniziranje i daljnju informatizaciju naših škola, a cilj je kvalitetniji pristup i bolji rezultati i naših profesora i učenika – poručio je župan Igor Andrović.