Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
koprivničko-križevačka županija

Županija osigurala 7,8 milijuna eura za novi Dom zdravlja u Križevcima

Dom zdravlja
1/2
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Radovi će se izvoditi u tri faze, a planirani rok završetka ugovorenih radova je 36 mjeseci od dana uvođenja u posao

Počinje povijesno najveće ulaganje u infrastrukturu u primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Koprivničko-križevačkoj županiji. Riječ je o investiciji vezanoj za prostore Doma zdravlja u Križevcima koji djeluje u sastavu Doma zdravlja županije. Radovi su vrijedni 7,8 milijuna eura s PDV-om. Zahvat obuhvaća uklanjanje dijela zgrade, izgradnju dvije nove zgrade i energetsku obnovu postojeće dvije zgrade križevačke zdravstvene ustanove.

Valja naglasiti da će cijeli iznos, svih 7,8 milijuna eura, osigurati Koprivničko-križevačka županija kao osnivač Doma zdravlja. Time se nastavljaju kapitalna višegodišnja ulaganja u zdravstveni sektor u županiji. Posljednjih je godina poseban naglasak stavljen i na ulaganje u ljudske resurse, odnosno zadržavanje liječnika u županiji.

Najveći projekt

Protekli je tjedan upriličeno svečano potpisivanje ugovora u izvođenju radova na Domu zdravlja kojem su prisustvovali domaćini župan Darko Koren i zamjenik Ratimir Ljubić s pročelnicima Darkom Masnecom, Anom Mušlek i Melitom Ivančić. Na svečanosti su bili i ravnateljica županijskog Doma zdravlja Mirjana Hanžeković sa suradnicima Ninom Ivanušem i Terezijom Kolar, predsjednica Upravnog vijeća Doma zdravlja Marina Jakšić te predstavnici izvođača radova, križevačke tvrtke Radnik d.d., Ana Habijanec i Mario Biljan.

Radovi će se izvoditi u tri faze od kojih će svaka trajati 12 mjeseci, a planirani rok završetka ugovorenih radova je 36 mjeseci od dana uvođenja u posao.

– Riječ je o najvećem projektu županijskog Doma zdravlja koji će biti vrlo značajan za cjelokupnu zdravstvenu zaštitu pacijenata na području Križevaca i okolice, ali i cijele naše Županije. Posebno smo zahvalni Županiji, županu i njegovim suradnicima koji su nas podržali u svemu – naglasila je Mirjana Hanžeković. Pritom je ravnateljica napomenula i kako pacijenti ne moraju biti zabrinuti jer će se sve djelatnosti odvijati nesmetano s novom organizacijom poslova i preseljenjem, ali ih se svejedno moli za razumijevanje i strpljenje tijekom trajanja radova.

Župan Darko Koren podsjetio kako će Županija kao osnivač osigurati cijeli iznos investicije od otprilike 7,8 milijuna eura.

– Projekt je financijski i organizacijski iznimno zahtjevan i uvjeren sam da ćemo ga i daljnjom kvalitetnom suradnjom uspješno završiti – kaže župan Koren. Podsjetio je i na kontinuitet ulaganja Županije u zdravstveni sustav te dosad realizirane značajne infrastrukturne projekte poput stare zgrade bolničke interne u koju je preseljen županijski Zavod za javno zdravstvo, nove zgrade interne i dnevne bolnice te energetske obnove centralne zgrade Opće bolnice u Koprivnici. Navodi župan i značajna ulaganja u domove zdravlja u Đurđevcu i Koprivnici te drugi po financijskom opsegu manji, ali također projekt za unapređenje i dostupnost zdravstvene usluge na području cijele županije.

Primjereni prostori

Ulaganjem u Dom zdravlja u Križevcima osigurat će se primjereni prostori za djelatnike i pacijente s obzirom na to da postojeći datiraju još iz 60-ih godina prošlog stoljeća. U županijskome Domu zdravlja pritom zaključuju kako će ulaganje pridonijeti značajnoj kvaliteti zdravstvene zaštiti s obzirom na to da su pojedini dijelovi i prostorije potpuno neprimjereni. Osvježit će se sadašnja vizura Križevaca, a djelatnici će biti zadovoljniji te će ugodnije obavljati poslove u modernim i prilagođenim prostorima.

storyeditor/2024-08-23/natjecanje_oraca_B.jpg Prekodravlje u subotu domaćin tradicionalne manifestacije U Goli će se održati 22. natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije storyeditor/2024-08-02/mladi_potpore_A.jpg Program se uspješno provodi od 2019. godine Malim poduzetnicima 100.000 eura potpora iz županijskog proračuna storyeditor/2024-08-02/VJ_foto.jpg Zbog neodgovornih pojedinaca Na novom igralištu uvodi se dodatan videonadzor