Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Ministrica Vučković sa županom

Županija osigurala zemljište za pokušalište za agrume

storyeditor/2024-02-16/20230212133614_IMG_7869.jpg
Foto: DNŽ PREDUVJETI za pripremu za proljetnu sadnju su ostvareni, rekao je župan

Župan Nikola Dobroslavić, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i ravnateljica Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu Darja Sokolić, održali su radni sastanak. Bilo je riječi o komasaciji Konavoskog polja, projektima navodnjavanja Čarskog polja te neretvanskih područja, brani na Neretvi, sektoru maslinarstva, vinarstva i pčelarstva te projektu pokušališta za agrume i Centra za poljoprivredu u Opuzenu. Dobroslavić i Sokolić potpisali su ugovor o davanju na uporabu zemljišta, na temelju sporazuma o suradnji na unapređenju uzgoja agruma u dolini Neretve.

– Dali smo na korištenje zemljište koje smo osigurali za pokušalište. Ovo je važan korak, ostvarili smo preduvjet da se na vrijeme mogu odraditi pripreme za proljetnu sadnju – kazao je Dobroslavić. 

U prigodnom programu sudjelovale su Našičke mažoretkinje "Dora", animatori kostimirani u omiljene likove iz filmova i crtića kao i Vukojevački starcevi U organizaciji Društva "Naša djeca" Maskirana povorka Dječjeg vrtića "Zvončić" prošetala je središtem grada storyeditor/2024-02-16/MZC.jpg Nastavak ulaganja u zdravstvo u Međimurju Zavodu predana dva nova vozila za sanitetski prijevoz storyeditor/2024-02-16/NASICE_A_MJESNI_FO.jpg Gradonačelnik zahvalio predsjednicima Vijeća mjesnih odbora na dobroj suradnji Do ravnomjernog razvoja svih naselja uz pomoć mjesnih odbora