Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Financijska potpora

Županija ove godine za kulturu izdvojila rekordnih 1,7 milijuna kuna

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Programi su raznoliki te su ih, između ostalih, osmislili HORKUD Bjelovar, Ženski pjevački zbor Vox feminae...

Bjelovarsko-bilogorska županija ove je godine osigurala najveću financijsku potporu u svojoj povijesti za rad udruga u kulturi, točnije 1,7 kuna milijuna kuna što je stopostotno povećanje u odnosu na godinu prije. Tako je ove godine financijsku potporu dobilo 76 korisnika koji su se javili na županijski Javni poziv za financiranje programa za kulturu i udruge u kulturi Bjelovarsko-bilogorske županije.

Posjet Polaznici Ratne škole obišli mjesta stradavanja pripadnika 105. brigade

U skladu s tim, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs potpisao je prve ugovore o financiranju s predstavnicima 17 udruga s područja grada Bjelovara vrijedne 276.000 kuna. Tako Bjelovarsko-bilogorska županija pomaže svojim udrugama da provode svoje vrijedne programe i obogaćuju kulturni život grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije. Uz njihove programe i projekte veže se velik broj osoba koje aktivno sudjeluju u radu svojih udruga s jedne strane, a s druge strane našim se građanima omogućuje niz kulturnih manifestacija koje obogaćuju kulturnu scenu našega kraja.

Prvi set ugovora po Javnom pozivu za kulturu bjelovarsko-bilogorski župan potpisao je s udrugama s područja grada Bjelovara, a programi su raznoliki te su ih, između ostalih, osmislili HORKUD Bjelovar, Ženski pjevački zbor Vox feminae i ostali.

PROGRAM RASPOLAGANJA Poljoprivrednicima na raspolaganju 760 hektara u zakup na 25 godina