Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
POMOĆ PRIVATNOM SEKTORU

Županija pomaže mikro i malim poduzetnicima

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
U programu se odobrava potpora u ukupnom iznosu od 30 milijuna kuna

S ciljem da pomogne privatnom sektoru na području Zadarske županije, posebice mikro i malim poduzetnicima, nastojeći potaknuti investicije i unapređenje poslovanja gospodarstvenika, Zadarska županija pripremila je paket mjera pomoći gospodarstvu za mikro i male poduzetnike.

Na sastanku u Vladi dogovoren nastavak važnog projekta Počinje izrada studijske dokumentacije za vodoopskrbu zadarskih otoka

Pokrenut je Program kreditiranja poduzetništva i obrta putem subvencioniranja kamate kredita u sklopu financijskog instrumenta „COVID-19 – zajam za obrtna sredstva“. Cilj je očuvanje poduzetnika i radnih mjesta kreditiranjem mikro i malih subjekata malog gospodarstva, uz povoljne uvjete financiranja, kako bi poboljšali svoju likvidnost, uz snižene kamatne stope i smanjenje razine potrebnih sredstava osiguranja.

Pravo na potporu mogu ostvariti mikro i mali subjekti malog gospodarstva koji su registrirani i posluju na području Zadarske županije, poslovni subjekti privatnog sektora – trgovačka društva, obrtnici, fizičke osobe koje samostalno obavljaju djelatnost, obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG), zadruge i profitne ustanove. Korisnici potpore mogu biti poduzetnici koji obavljaju djelatnost cijele godine i imaju najmanje jednog zaposlenog na puno radno vrijeme, a manje od 50 zaposlenih. Visina kredita može biti od 100.000 do 250.000 kuna, a najviše jedan kredit po korisniku.