Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Mađarska nacionalna manjina

Županija pomogla obnovu Doma kulture u Korođu

U udruzi su posebice ponosni na 25-ero djece koja svojim nastupima njeguju običaje i čuvaju kulturu od zaborava
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Zahvaljujući potpori županije od 200.000 kn Dom kulture još ove godine će dobiti moderan sustav grijanja i hlađenja – rekao je zastupnik Janković

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i saborski zastupnik mađarske nacionalne manjine Robert Janković obišli su Dom kulture u Korođu. Korođ je selo u Vukovarsko-srijemskoj županiji gdje mađarska nacionalna manjina čini većinu stanovništva.

– Županija se nije mogla oglušiti na potrebe mještana Korođa kojima je potreban ovakav objekt kojega će koristiti kulturno-umjetnička društva kao i ostali mještani sela i njegova mladost. Ovakvi objekti su mjesta okupljanja mještana – rekao je Galić.

Robert Janković istaknuo je kako su veliku podršku dobili od županije kao i župana Galića koji im je izašao u susret kako bi se ovaj projekt realizirao.

Obnova u Betini Betina U ulici Stjepana Radića sanirani nogostup, javna rasvjeta i hortikultura

– Sredstva koja smo imali na raspolaganju za ovu godinu utrošena su u dosadašnju obnovu Doma kulture. Županija je pripomogla s dodatnih 200.000 kuna, a zahvaljujući toj potpori Dom kulture će još ove godine dobiti vrijedan i moderan sustav grijanja i hlađenja – rekao je Janković.

Predsjednik Udruge za njegovanje običaja Mađara iz Korođa Zoltan Čerepeš kazao je tom prilikom kako je zadovoljan obnovom Doma.

– Domu sada predstoji obnova unutrašnjosti kako bi u cijelosti bio priveden svrsi. Na ovaj način Udruga dobiva svoje stalno sjedište za sve aktivnosti – rekao je Čerepeš.

Udruga za njegovanje običaja Mađara u Korođu trenutačno broji 50-ak članova, a u udruzi su posebice ponosni na 25-ero djece koji svojim nastupima njeguju običaje i čuvaju kulturu mađarske nacionalne manjine od zaborava.

Općina Bogdanovci Županov posjet u povodu Dana općine U središtu Bogdanovaca gradit će se kružni tok