Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Po stanovniku 797,83 kune

Županija povukla najviše sredstva iz EU fondova 2022.

Virovitičko-podravska županija godinama je pripremala projekte, strateški imala spremnu projektnu dokumentaciju
Foto: Kristijan Toplak

Prema podacima koje je pokazala analiza podataka dobivenih iz konsolidiranih proračuna svih hrvatskih županija, Virovitičko-podravska županija povukla je najviše sredstava po stanovniku iz EU fondova u 2022. godini u odnosu na ukupno povučena sredstva svih županija.

Virovitičko-podravska županija u 2022. godini po stanovniku je povukla 797,83 kune, više od drugoplasirane Varaždinske županija 685,35 kuna, te županija koje slijede – Dubrovačko-neretvanske koja je povukla 643,64 kune, Šibensko-kninske s 626,67 kuna i Osječko-baranjske županije s 518,58 kuna.

– Europska unija ponudila nam je niz mogućnosti i mi smo ih iskoristili. Virovitičko-podravska županija godinama je pripremala projekte, strateški imala spremnu projektnu dokumentaciju i potrebne dozvole i bila je spremna za otvaranje natječaja. Zbog te naše spremnosti, nije čudno da smo vodeći u Hrvatskoj po povlačenju EU sredstava. Upravo smo zahvaljujući EU sredstvima, uz veliki angažman naše Razvojne agencije VIDRA i Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije, ali i potporu Vlade RH i resornih ministarstava, omogućili ostvarenje naših brojnih projekata, ali i projekata mnogobrojnim poljoprivrednicama, vlasnicima OPG-ova, poduzetnicima, gospodarstvenicima, dobivanje bespovratnih sredstava. EU sredstva ćemo koristiti i nadalje, spremno dočekujući novo financijsko razdoblje i realizaciju novih projekata – naglasio je župan Igor Andrović. 

Med Špišić Bukovica U Dječjem vrtiću Čarobna šuma med jedu kad god žele Lijepo je reći da je glavni motiv dolazaka u ovu županiju bogata kulturna baština, ali svakako i aktivni turizam, rekla je ministrica Brnjac pri nedavnom posjetu VPŽ-u virovitičko-podravska županija Biseri kulturne i povijesne baštine – pravi mamac za turiste VPŽ stipendira ukupno 46 srednjoškolaca koji se obrazuju za obrtnička zanimanja Deficitarna zanimanja u Virovitičko-podravskoj županiji Stipendije za još osam srednjoškolaca