Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Aktualni sat Županijske skupštine

Županija provodi mnoge projekte u Kutini i Sisku, no Grad Sisak ne surađuje

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Na aktualnom satu Županijske skupštine govorilo se o projektima koje Sisačko-moslavačka županija provodi na području Siska i Kutine

Pitanje projekata Sisačko-moslavačke županije na području Kutine i Siska bila su pitanja vijećnika na aktualnom satu prošlotjedne sjednice Županijske skupštine.

Koronavirus Dr. Brkić: Nema mjesta panici, poduzeli smo sve što treba

Nikolina Borić (MOST) pitala je koliko je novca i u koje projekte uloženo na području grada Kutine u posljednjih 12 mjeseci i koliko se planira uložiti u razdoblju pred nama.

Župan Ivo Žinić je odgovorio da su, osim ulaganja u socijali, zdravstvu i ostalim segmentima, zajednička velika ulaganja na lokalnim cestama. SMŽ planira uložiti gotovo milijun kuna u obnovu igrališta Tehničke škole, predviđena je i gradnja prijeko potrebnog doma za starije, pripremljena je tehnička dokumentacija. Velika su ulaganja u turističke segmente.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Stipo Šapina na županov je zahtjev dopunio odgovor podatkom da se na području grada Kutine radi veliki projekt Aglomeracija. ŽUC je preuzeo obvezu upisivanja cesta koje nisu upisane kako bi se projekt neometano odvijao. U petak je potpisan ugovor o sufinanciranju održavanja cesta s osam jedinica lokalne samouprave, među kojima je i Kutina. Gradi se 40 km novih cesta čija je ukupna vrijednost oko 20 milijuna kuna. Za područje Kutine dogovoreno je sufinanciranje prometnica u Mišinki, Repušnici, Janja Lipi i Gojlu.

Radovi napokon pri kraju Do lipnja bi trebala biti gotova nova Strukovna škola u Sisku

Vijećnica Borić dotakla se i kompostane u Strušcu, upitavši je li sve napravljeno po pravilima.

– Riječ je o kompostani na području Strušca, u gospodarskoj zoni grada Popovače – rekao je župan.

Pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Blanka Bobetko-Majstorović rekla je da je za dotičnu lokaciju izdana građevinska o i uporabna dozvola te da je riječ o postrojenju za obradu otpada kompostiranjem.

– Pogon ima sve potrebne dozvole, ali sam rad te tvrtke nije u nadležnosti Županije – rekla je pročelnica koja je i dodala da zna da je tamo u tijeku inspekcijski nadzor.

Gaming industrija Dvanaest novih potpora za samozapošljavanje

Adelina Ivković (HNS) pitala je župana o projektima Županije na području grada Siska.

– Županija na području grada Siska provodi nekoliko projekata čija je vrijednost 300 milijuna kuna. Regionalni centar kompetentnosti, učenički dom, dovršetak Strukovne škole, središnji paviljon bolnice… No suradnja s Gradom nije dobra. Ja i ovim putem pozivam gradonačelnicu i sve službe na suradnju, koju nudimo već 4-5 godina, vezano upravo za projekte na području grada Siska. Kolika je spremnost na suradnju, govori i podatak da za Regionalni centar kompetentnosti u vojarni u Lađarskoj ulici u Sisku, objektu koji je trenutačno u derutnom stanju, Grad Sisak šalje komunalnu naknadu u iznosu od 22,5 tisuća kuna mjesečno – rekao je župan.