Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Povijesni dan za vatrogastvo

Županija sufinancira kupnju 16 novih vatrogasnih vozila

Nova vatrogasna vozila
Foto: Splitsko-dalmatinska županija
Do nove turističke sezone vatrogasna će vozila doći u Komižu, Vis, Hvar, Supetar, Omiš, Kaštela, Makarsku, Trogir, Jelsu, Podgoru, Bašku Vodu, Okrug, Sućuraj i Dugi Rat

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban potpisao je sporazum o nabavi 16 vatrogasnih vozila s 14 gradonačelnika i načelnika te s predsjednicima 16 DVD-ova. Tako će do nove turističke sezone vatrogasna vozila doći u Komižu, Vis, Hvar, Supetar, Omiš, Kaštela, Makarsku, Trogir, Jelsu, Podgoru, Bašku Vodu, Okrug, Sućuraj i Dugi Rat.

Novo trajektno pristanište S pristupnom cestom na Solinama Otvoreno trajektno pristanište vrijedno 19 milijuna kuna

– Moj prvi radni dan prošle godine, prvi radni dan ovog mandata bio je vatren. Tada sam vidio da naši vatrogasci imaju srce, znanje, dušu i želju, ali da im je oprema stvarno loša. Zato smo odlučili već na prvom radnom sastanku sa svim načelnicima i gradonačelnicima pokrenuti nabavu vatrogasnih vozila, ovih 16. Javili su se svi koji su željeli, moglo je ih biti i više – poručio je Boban. Procijenjena vrijednost vozila je oko 34 milijuna kuna, županija će participirati s 20 posto, a to je otprilike oko 6,8 milijuna. Ostalo će lokalne zajednice otplaćivati pet sljedećih godina kreditom ili leasingom.

Djelatnici Splitske županije u dresovima Podrška vatrenima Djelatnici Splitsko - dalmatinske županije u dresovima

– Nadam se da ćemo po završetku ovog programa pokrenuti još jedan za osobnu opremu vatrogasaca i da ćemo to na razini županije u dogledno vrijeme dovesti na zavidnu razinu – rekao je Boban.

Dražen Glavina, glavni županijski vatrogasni zapovjednik, istaknuo je da je ovo povijesni dan za vatrogastvo Splitsko-dalmatinske županije.

- Odjednom nabaviti 16 najsuvremenijih vozila za vatrogasna društva velika je stvar – poručio je Glavina.

Župan Blaženko Boban nagrade je podijelio učenicima koji su napravili najbolje web stranice u sklopu programa EDIT Župan nagradio mlade programere Boban: Učenici koji su prošli EDIT već su vrhunski stručnjaci