Izbornik
Naslovnica Županije
Potpora zdravstvenom sustavu

Županija sufinancira specijalizacije i stanarine

UGOVORI su potpisani s Općom bolnicom Dubrovnik, Zavodom za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije, domovima zdravlja i sa Zavodom za javno zdravstvo
Foto: DNŽ
Župan Dobroslavić potpisao ugovore o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene djelatnike na području Dubrovačko-neretvanske županije

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić potpisao je s ravnateljima županijskih ustanova u zdravstvu ugovore o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene radnike na području Dubrovačko-neretvanske županije za 2023. godinu.

Ugovori su potpisani s Općom bolnicom Dubrovnik u iznosu od 63.707 eura u svrhu sufinanciranja stanarina za zdravstvene radnike te sa Zavodom za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije u iznosu od 39.817 eura, također za sufinanciranje stanarine zdravstvenim radnicima.

Kontinuirana potpora
Isto tako, ugovori su potpisani i s domovima zdravlja, kao i sa Zavodom za javno zdravstvo u iznosima od po 22.563 eura u svrhu sufinanciranja specijalizacija, edukacija i stanarina zdravstvenih djelatnika.

– I ovi današnji sporazumi način su naše potpore zdravstvenom sustavu. Sukladno traženjima zdravstvenih ustanova, Dubrovačko-neretvanska županija sufinancira specijalizacije, edukacije, usavršavanja ili stanarine zdravstvenog osoblja – poručio je župan Nikola Dobroslavić.

Ovom prilikom župan je istaknuo brojna ulaganja i projekte u segmentu zdravstva koje je Dubrovačko-neretvanska županija realizirala, poput dnevnih bolnica u Dubrovniku i Metkoviću, cjelogodišnje hitne helikopterske medicinske službe, kao i nabave dvaju CT uređaja namijenjenih domovima zdravlja u Korčuli i Metkoviću koja je u tijeku.

U ime zdravstvenih ustanova obratio se ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić te zahvalio Županiji na kontinuiranom praćenju i potpori.

Podsjetimo, Dnevna bolnica Metković otvorena je krajem prošle godine, djeluje u sastavu Opće bolnice Dubrovnik, a pacijentima su omogućeni specijalistički pregledi u područjima interne medicine, ginekologije, kirurgije, psihijatrije i pedijatrije. Inače, projekt Dnevne bolnice Metković financiran je sredstvima Europske unije u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija", ukupne je vrijednosti 50 milijuna kn, a uključivao je i uređenje Dnevne bolnice u Dubrovniku.

Krajem ožujka župan Dobroslavić i ministar zdravstva Vili Beroš potpisali su u Zagrebu sporazum o zajedničkoj nabavi dva nova CT uređaja za domove zdravlja u Korčuli i Metkoviću. Riječ je o vrlo važnoj inicijativi Dubrovačko-neretvanske županije koja je u proračunu predvidjela za to 265.000 eura. Iznos od više od 900.000 eura sufinancirat će se iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Opremanje ustanova
Sporazumom je utvrđeno da će javnu nabavu provesti Ministarstvo zdravstva te će uređaji biti isporučeni Domu zdravlja Korčula i Domu zdravlja Metković, što će svakako povećati kvalitetu zdravstvene usluge na tim područjima i omogućiti aktivaciju postojećih radiologa u zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač DNŽ. Dodajmo i da je cjelogodišnja hitna helikopterska služba ustanovljena prije dvije godine u Dubrovačko-neretvanskoj županiji bila prva takva služba u Hrvatskoj.

Premijerni naslov uzela je ekipa HŠK Zrinjski iz Mostara koja je u napetom finalu bila bolja nakon izvođenja penala od mađarskog MTK s rezultatom 8:7 (1:1) 15. Memorijal "Milenko Jerković" Turnir ugostio 32 ekipe iz sedam zemalja i više od 600 djece, a gledalo ih 2000 ljudi OSKARE ZNANJA dobili su M. Srnec, N. Dolenec, S. Ovčarić, M. Drvoderić, N. Jambrović, M. Premuš, G. Horvat, E. Novak, V. Križaić i M. D. Marodi Oskar znanja dodijeljen na nacionalnoj razini 19. put Župan: "Ovo su najbolji učenici i mentori, uzor zajednici" Karlovac nikad nije bio veće gradilište, raskopan je gotovo svaki dio grada, no po završetku radova Karlovčani bi trebali imati daleko veći standard. Projekt aglomeracije zasigurno iznimno važan za sve aspekte razvoja grada Karlovc kao veliko gradilište Obnova Zvijezde je projekt svih projekata. Nulta točka za ostale planove