Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
vodoprivreda daruvar

Županija uplatila 1,8 milijuna kn i spasila tvrtku

1/10
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Izbjegavanjem stječaja Vodoprivrede, spašeno je i Ribnjačarstvo Končanica

Vodoprivreda Daruvar spašena je od stečaja i to uz pomoć Bjelovarsko-bilogorske županije koja je kupila trezorske dionice tvrtke. O daljnjim planovima razgovaralo se i na radnom sastanku u Vodoprivredi kojem je prisustvovao i župan Damir Bajs sa suradnicima.

Potpisan ugovor vrijedan 523.000 kuna za obnovu Područne škole u Blagorodovcu Županija neće štedjeti, već povećava ulaganja kako bi spasila gospodarstvo

Županija se javila na javni natječaj temeljem odluke Županijske skupštine za kupnju trezorskih dionica Vodoprivrede Daruvar čime je postala većinski vlasnik tvrtke. Sukladno ugovoru, BBŽ je na žiroračun tvrtke uplatio 1,8 milijuna kuna, a uplaćena županijska sredstva omogućila su izbjegavanje stečaja, isplatu dviju zaostalih plaća zaposlenicima, ali i obrtna sredstva za rad Vodoprivrede Daruvar.

Tako se Bjelovarsko-bilogorska županija već drugi put uključila u spašavanje Vodoprivrede, tvrtke koja ima stotinjak zaposlenika čime je ispunjeno sve što je župan Damir Bajs i najavio. Spašavanjem Vodoprivrede riješila se i teška situacija u Ribnjačarstvu Končanica, tvrtke u vlasništvu Vodoprivrede Daruvar u kojoj trenutačno radi 40-ak djelatnika. To je bio tek prvi, ali najvažniji korak u spašavanju dviju tvrtki s daruvarskog područja, a to su pozdravili i radnici, sindikati, ali i uprave tih tvrtki.

Župan Damir Bajs obišao gradilište Opće bolnice Bjelovar ‘Epidemija i potres u Zagrebu pokazali su koliko je bitno ulagati u zdravstvo’

– Na prijedlog Sindikata PPDIV-a, dao sam prijedlog za kupnju trezorskih dionica tvrtke. Skupština je to odobrila i mi smo uplatili 1,8 milijuna kuna. No ono što je meni kao županu važnije je da smo ispunili obećanje te se Županija uključila u rješavanje problema za spas 120 obitelji vezanih uz ovu tvrtku – zaključio je Bajs.