Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Župan Damir Bajs obišao gradilište Opće bolnice Bjelovar

‘Epidemija i potres u Zagrebu pokazali su koliko je bitno ulagati u zdravstvo’

1/8
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Nova su pravila usporila tempo radova na gradnji nove zgrade Opće bolnice Bjelovar pa će se i rokovi morati malo pomaknuti. Trenutačno su u tijeku zemljani radovi, a već su angažirani i neki podizvođači. Vrijednost je tih ugovora desetak milijuna kuna

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima obišao je radove na gradnji nove zgrade Opće bolnice Bjelovar, koja će biti u sklopu trenutačno najvećeg i najvrednijeg objekta koji se gradi u zdravstvu u RH.

Potpisano 15 novih ugovora za subvencioniranje stanovanja ili usavršavanja Županijske poticaje za liječnike i medicinsko osoblje koristi 109 osoba

Nova bolnica prostirat će se na gotovo 19 tisuća četvornih metara. Vrijednost projekta je 272 milijuna kuna, a gradnjom nove zgrade bjelovarska će bolnica postati mjesto pružanja zdravstvene zaštite u novom modernom objektu 21. stoljeća. Nova zgrada Opće bolnice Bjelovar omogućit će ujedinjavanje svih kirurških djelatnosti te modernu novu dnevnu bolnicu i uvelike poboljšati uvjete liječenja za oko 130 tisuća osiguranika koji svoju zdravstvenu zaštitu ostvaruju u bjelovarskoj Općoj bolnici.

Upravo ovih dana shvaćamo važnost moderno opremljenih i novih bolnica, u vrijeme svjetske pandemije, ali i potresa koji je pogodio Zagreb, ujedno uništivši zgrade bolnica koje dugi niz godina nisu bile obnavljane.

Unos podataka i izvan zakonom predviđenog roka Zbog snijega i mraza prirodna nepogoda za tri grada i dvije općine

Gradnja nove bolnica koja će priličiti stoljeću u kojem živimo usprkos trenutačnoj pandemiji koronavirusa nije zaustavljena. Nova su pravila usporila tempo radova, ali to se nije moglo izbjeći.

– Prilagodili smo se situaciji i uveli sve mjere kako bi radnici bili sigurni. Zemljani radovi su u tijeku, no u ovom smo trenutku trebali biti dalje u radovima. Nadamo se da ovakva situacija neće potrajati dulje i da ćemo se vratiti u puni pogon. Vodili smo računa da uključimo što više podizvođača s područja županije i trenutačno su neki već angažirani na gradilištu, a vrijednost je tih ugovora desetak milijuna kuna – kazao je Mirko Habijanec, predsjednik uprave Radnika iz Križevaca koji je glavni izvođač radova te dodao da će se rokovi gradnje morati pomaknuti za nekoliko mjeseci.

Održan sastanak o spašavanju Vodoprivrede Daruvar Župan Bajs ponudio konkretne mjere za spas posrnule tvrtke

– Ova epidimija kao i potres u Zagrebu pokazali su koliko je važno ulagati u zdravstvo, ali i same bolnice i bili smo potpuno u pravu kada smo krenuli u ovu investiciju. Kad se sagradi nova zgrada, Opće bolnice Bjelovar omogućit će ujedinjavanje svih kirurških djelatnosti te modernu novu dnevnu bolnicu i uvelike poboljšati uvjete liječenja za oko 130 tisuća osiguranika – kazao je župan Damir Bajs.