Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Glazbena škola, vrtić, galerija, Art Café...

Županija uskoro otvara najljepši trg u Sisku

storyeditor/2024-09-13/b_slager_trg_sisak_foto_nikola_cutuk_pixsellPXL_090924_120331739.jpg
09.09.2024., Sisak - Obilazak kompleksa zgrada odgojno-obrazovne i kulturne namjene u Sisku. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Uskoro se otvara najljepši trg u Sisku oko kompleksa javnih grada koje je Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo pravosuđa prepustilo Sisačko-moslavačkoj županiji, a ona je obnovila i uredila zgrade kojima je dala posve novu namjenu.

Obnova, čija je vrijednost gotovo 12 milijuna eura, obuhvatila je sanaciju svih konstruktivnih i nekonstruktivnih elemenata objekta, odnosno sanaciju pukotina u nosivim i pregradnim zidovima, ojačanje nosivih zidova, izvedbu novih konstruktivnih elemenata (omeđeni zidovi, AB okviri, AB zidovi), rekonstrukciju i ojačanje stropnih konstrukcija te sve druge obrtničke i instalaterske radove kojima će se zgrada dovesti u stanje potpune građevinske uporabljivosti.

Obnovljene zgrade i trg, najnoviji ukras gradske vizure čije se otvorenje očekuje uskoro, ponudit će smještaj ustanovama u kulturi, ali i posve novoj predškolskoj ustanovi.

U Rimskoj 19 bit će smješteni Glazbena škola Frana Lhotke, Kulturno-povijesni centar SMŽ-a, Dječji vrtić "Zvjezdice", uredi za djelatnosti iz područja kulture, sobe za gostujuće umjetnike i Art Café.

U vrtiću će biti djeca u dobi od 3 do 7 godina u četiri mješovite skupine, a u galerijskom prostoru stalni postav akademskog kipara Marijana Glavnika (skulpture, reljefi, slike) te galerija povremenih izložbi (Galerija Kupa).

Sisačko-moslavačka županija nabavila je novu opremu i namještaj za dječji vrtić "Zvjezdice" u vrijednosti od gotovo 200.000 eura s kabinetima za STEM, engleski jezik, glazbu... 

Plenković u Popovači Premijer Andrej Plenković u Popovači OŠ Zorke Sever 401.600 eura za cjelodnevnu nastavu projekt Nastavlja se ulaganje u zdravstvo na području Sisačko-moslavačke županije storyeditor/2024-09-06/smz_a_slager_skole.jpg Nabavu 28 klima-uređaja u vrijednosti 37.225 eura financirala je Sisačko-moslavačka županija Školski praznici iskorišteni su i za ulaganja u školske objekte