Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Župan svečano potpisao ugovore o stipendijama

Županija za 103 stipendije učenicima i studentima izdvojila 860 tisuća kuna

1/3
Foto: DNŽ
Moramo imati pametne i obrazovane ljude kako bismo se natjecali na ovom svjetskom tržištu – poručio je stipendistima župan Nikola Dobroslavić

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je u Velikoj vijećnici u Dubrovniku ugovore za dodjelu stipendija darovitim učenicima i studentima, kao i učenicima i studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

KAPITALNI PROJEKTI Počinje obnova tvrđave sv. Ivana, gradi se studentski dom, ulaganja i u gospodarstvo

Na pravom putu

Svečanosti potpisivanja ugovora nazočili su i županova zamjenica Žaklina Marević te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Jelena Dadić.

– Moramo imati pametne i obrazovane ljude kako bismo se natjecali na ovom svjetskom tržištu. Vjerujem da ćete nastaviti dalje raditi kao što ste radili u ovim kvalifikacijama za stipendije. Čestitam vam, radite pravu stvar, na pravom ste putu i trebate tako i ubuduće – poručio je stipendistima župan Dobroslavić.

Ove školske godine potpisani su ugovori s 47 učenika, odnosno studenata, a nastavlja se stipendiranje iz prethodnih godina za njih još 56, što znači ukupno 103 stipendije što ih je 12 više nego lani. Županija je ove godine za tu svrhu izdvojila 860 tisuća kuna.

Novih 20 studenata primat će financijsku pomoć od Županije Potpisivanje ugovora o stipendiranju Čak milijun kuna za studente s područja Županije

Daroviti studenti

Potpisane su tri stipendije za učenike koji se obrazuju za zvanje agroturistički tehničar, 12 stipendija za učenike koji se obrazuju za zvanje medicinska sestra, odnosno medicinski tehničar, pet stipendija za studente koji se obrazuju za zvanje doktor medicine, jedna stipendija za studenta koji se obrazuje za zvanje magistar medicinske biokemije, dvije stipendije za studentice koje se obrazuju za zvanje magistra edukacije rehabilitacije, dvije stipendije za studente koji se obrazuju za zvanje magistar edukacije matematike, šest stipendija za darovite učenike te 16 stipendija za darovite studente.