Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Županija će za 26 liječnika sufinancirati kamate na stambene kredite ili najamninu za stan

Županijska mjera za ostanak doktora medicine

Foto: Kristijan Toplak
Ako nemate adekvatne ljude, liječnike, sve nove zgrade i oprema ništa ne znače, ističe župan Igor Andrović

Virovitičko-podravska županija subvencionirat će kamate na stambene kredite za 19 liječnika, u iznosu do 1000 kuna mjesečno, kao i najam stana za još sedam liječnika, u iznosu do 1500 kuna na mjesec. Ugovore s ukupno 26 liječnika potpisao je nedavno župan Igor Andrović. Stambene je kredite liječnicima Županija sufinancirala i lani, no novost je subvencija podstanarstva. Za to je izdvojeno 200.000 kuna iz županijskog proračuna u 2019.

Održan 24. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2019. "Sajam s dušom" prvi put u vlastitoj hali, a privukao 625 izlagača iz 29 zemalja

Nastavak ulaganja

– Nakon investicije u novu zgradu dnevne bolnice u Virovitici, opremanje operacijskih sala i jedinica intenzivnog liječenja, puštanja u rad novog uređaja za magnetsku rezonanciju, ovo je svojevrsna nadogradnja. Ako nemate adekvatne ljude, liječnike, sve nove zgrade i oprema ništa ne znače. Liječnici su rezultat dobrog zdravstva neke lokalne sredine. Zato im pomažemo, s jasnim ciljem kako bi naši stanovnici, kao i oni koji gravitiraju našem području, imali vrhunsku brigu i skrb o svom zdravlju – poručio je župan Andrović.

Po novome, subvencije se dodjeljuju i liječnicima koji imaju nekretninu i na području neke druge županije, ali rade u zdravstvenim institucijama u Virovitičko-podravskoj županiji. Natječaj je otvoren do kraja godine i tko god se od liječnika javi i zadovolji uvjete, ostvarit će pravo na subvencije.

Ugovor je drugu godinu zaredom potpisala i liječnica dentalne medicine Marina Kirhmajer Taboršak iz Doma zdravlja u Virovitici.

Virovitičko-podravska županija Kurija Janković domaćin sjednice IO-a hrvatske zajednice županija

Velika pomoć

– Jako je dobra ovakva pomoć jer može privući i druge liječnike koji su u podstanarstvu. Nisu svi u mogućnosti kupiti stanove pa nam je ova subvencija itekako važna – smatra dr. Marina Kirhmajer Taboršak, inače rodom iz Zagreba. S njom se slaže i dr. Miša Benjek, specijalizant hitne medicine iz Opće bolnice Virovitica i pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite u toj bolnici. Rodom je iz Novog Sada, a u ovoj županiji radi od 2005. Dvanaest je godina putovao na posao.

– Bio sam podstanar u Domu zdravlja Slatina, a prije dvije godine kupio sam nekretninu u Virovitici. Korisnik sam subvencije na kamate za kredit i na tome sam itekako zahvalan. To je pozitivan stav lokalne samouprave prema liječnicima i njihovu ostanku na ovom području – poručuje Benjek. 

Učionica je uređena u Mjesnom domu, a u njoj je troje đaka Investicija u Područnu školu od 212.000 kuna Uređena učionica u Detkovcu