Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
REBALANS PRORAČUNA

Županijski proračun povećan za 6,8 milijuna eura

Dubrovačko-neretvanska županija
Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Županijska skupština usvojila prvi rebalans proračuna i on sada iznosi gotovo 180 milijuna eura

Na Županijskoj skupštini usvojen je prvi rebalans proračuna Dubrovačko-neretvanske županije za 2023. godinu. Ovim izmjenama i dopunama proračuna županije za 2023. bilanca prihoda i rashoda povećava se za 6,867.000 eura i usvojena je na iznos od 179,695.000 eura. Sastoji se od županijskog proračuna bez vlastitih i namjenskih prihoda proračunskih korisnika u iznosu od 41,340.630 eura te proračunskih korisnika čiji su vlastiti namjenski prihodi evidentirani i uključeni u proračun u iznosu od 138,354.370 eura.

Proračun Dubrovačko neretvanske-županije za 2023. godinu s projekcijama za 2024. i 2025. godinu izvorno je donesen u prosincu 2022. godine na ukupan iznos od 172,828.000 eura. Povećanje 6,9 mil.eura u odnosu na početni plan odnosi se na povećanje županijskog dijela proračuna za 2,5 milijuna eura, i to za povećanje izvornih prihoda proračuna 2,4 mil.eura (prihod od poreza na dohodak), smanjenje prihoda od pomoći (bez decentraliziranih funkcija) u iznosu od 0,6 milijuna eura te povećanje rezultata poslovanja 0,7 milijuna eura.

Što se tiče proračunskih korisnika, riječ je o povećanju vlastitih i namjenskih prihoda i rezultata poslovanja proračunskih korisnika u iznosu od 4,4 milijuna eura – u školstvu povećanje 3,4 milijuna eura, zdravstvo/socijala povećanje 1,2 milijuna eura, dok se za JU RRA DUNEA smanjuje iznos za 0,2 milijuna eura.

Vijećnici su prihvatili i Izvješće o stanju u prostoru Dubrovačko-neretvanske županije za razdoblje od 2018. – 2021. godine, kao i Odluku o izradi Ciljanih izmjena i dopuna Prostornog plana Dubrovačko-neretvanske županije.

Na Skupštini je prihvaćena odluka Upravnog vijeća Doma zdravlja "Dr. Ante Franulović" o nabavi gastroenterološkog stupa s videogastroskopom i videokolonoskopom ukupne vrijednosti 120 tisuća eura. Sredstva će biti osigurana kroz sredstva za decentralizirane funkcije u zdravstvu kroz petogodišnje razdoblje.

Na sjednici su dodijeljene tri nove koncesije za bavljenje akvakulturom u Malostonskom zaljevu.

Potpisivanje ugovora za Metković dubrovačko-neretvanska županija Potpisan ugovor o gradnji spojne ceste od Vida do Novih Sela VEĆINOM GLASOVA usvojeno je izvješće o izvršenju županijskog proračuna u 2022. godini s prijedlogom godišnjeg izvještaja Održana 17. sjednica Županijske skupštine Vijećnici podržali izmjenu odluke o koeficijentima za obračun plaća službenika U PRORAČUNU Dubrovačko-neretvanske županije godišnje je osigurano više od 186 tisuća eura za djelatnost vatrogastva Za popravke vozila, nabavu opreme i osposobljavanje Vatrogasnim postrojbama dodijeljeno 70.000 eura