Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
dubrovačko-neretvanska županija

Potpisan ugovor o gradnji spojne ceste od Vida do Novih Sela

Potpisivanje ugovora za Metković
Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Ukupna duljina zahvata je 7,6 kilometara, a iznos sredstava procjenjuje se na 14,065.000 eura te će u cijelosti biti osiguran u državnom proračunu RH

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te ravnatelj Županijske uprave za ceste Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Kaštelan potpisali su u Metkoviću ugovor o reguliranju međusobnih odnosa na projektu gradnje spojne ceste od županijske ceste ŽC6218 u naselju Vid do državne ceste DC62 u naselju Nova Sela.

Važnost za Metković

Potpisivanju su nazočili i potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, državni tajnik Tomislav Mihotić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i drugi uzvanici. Potpredsjednik Vlade Butković istaknuo je kako je riječ o projektu od iznimne važnosti za Metković te će doprinijeti prometnoj povezanosti ovog područja, a ravnatelj ŽUC-a Ivo Kaštelan zahvalio je Vladi RH na potpori te naglasio kako bi realizacija ove ceste bila iznimno teška bez potpore Ministarstva.

Župan Nikola Dobroslavić kazao je kako Vlada snažno podupire sve projekte prometne povezanosti na području Dubrovačko-neretvanske županije.

– Uz ovu spojnu cestu, ističemo naravno i projekt autoceste od čvora Metković do Osojnika, brzu cestu od Zračne luke Dubrovnik do Osojnika, brzu cestu od Brijeste do Perne s obilaznicom Orebića i naše luke – rekao je župan.

Podsjetimo, na 234. sjednici Vlade Republike Hrvatske donesen je zaključak kojim se podupire realizacija projekta gradnje spojne prometnice od županijske ceste ŽC6218 u naselju Vid do državne ceste DC62 u naselju Nova Sela u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

ŽUC nositelj projekta

Nositelj ovog projekta je Županijska uprava za ceste Dubrovačko-neretvanske županije, a za koordinaciju svih aktivnosti vezanih za njegovu realizaciju određuje se Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Planira se gradnja nove spojne prometnice od naselja Vid u Metkoviću do državne ceste DC62 u naselju Nova Sela u općini Kula Norinska. Novoprojektirana prometnica na širu će se cestovnu mrežu povezati uklapanjem u postojeći kolnik županijske ceste ŽC6218 u naselju Vid formiranjem trokrakog T raskrižja, dok je na lokaciji priključka na državnu cestu DC62, u naselju Nova Sela, predviđena gradnja kružnog toka s uređenjem pripadajućih privoza.

Cilj projekta je formiranje cestovnog koridora predviđenog županijskim prostornim planom koji će skratiti putovanje od subregionalnog središta Metković do rubnog sjeverozapadnog prostora Dubrovačko-neretvanske županije i čvorišta na autocesti A1. Ukupna duljina zahvata iznosi 7,6 kilometara.

Ukupan iznos sredstava potrebnih za provedbu ovog projekta procjenjuje se na 14,065.000 eura te će u cijelosti biti osiguran u državnom proračunu Republike Hrvatske.

U PRORAČUNU Dubrovačko-neretvanske županije godišnje je osigurano više od 186 tisuća eura za djelatnost vatrogastva Za popravke vozila, nabavu opreme i osposobljavanje Vatrogasnim postrojbama dodijeljeno 70.000 eura OTOČNO PARTNERSTVO izradilo je nacrt Teritorijalne strategije otoka Dubrovačko-neretvanske županije, a sve jedinice lokalne samouprave predložile su projekte koji su im prioritetni za financiranje Otočani sami donose odluke o razvojnim prioritetima Županiji na raspolaganju 28 mil. eura za ulaganja u otoke ŽUPANIJA je kao koordinator projekta odredila lokacije i način pružanja pojačane zdravstvene zaštite Potpisani ugovori o sufinanciranju Dodatni medicinski timovi u Korčuli, Stonu, Mljetu, Trpnju...