Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Radni posjet općini Starigrad

Županu otkrili planove razvoja, ali i izazove s kojima se susreću

Posjet Starigradu
Foto: Zadarska županija
Zadovoljan sam sastankom. U planu su takvi sastanci sa svim jedinicama lokalne samouprave naše županije – istaknuo je Longin

Župan Božidar Longin sa svojim suradnicima, zamjenicima župana i pročelnicima Upravnih odjela posjetio je općinu Starigrad. U radnom dijelu sastanka izaslanstvo Zadarske županije je s načelnikom Krstom Ramićem, vijećnikom Županijske skupštine Zoranom Šikićem te predstavnicima općinske uprave raspravljalo o najvažnijim projektima, planovima razvoja i izazovima s kojima se općina susreće.

Gabrijela Žalac Na natječaju OŠ Valentina Klarina 
u Preku 400.000 kuna za sanaciju

Ovaj jedinstveni prirodni potencijal Starigrada, poseban kraj u kojem se spaja plavetnilo mora i surovost očaravajuće planine, Park prirode Velebit i Nacionalni park Paklenica, utvrđivanje lučkog područja, pomorskog dobra i zaštićenog obalnog pojasa u sinergiji očuvanja okoliša, marikultura, projekti vodovodizacije i odvodnje, izgradnja sportske dvorane te briga o mladima, osim što su znatan gospodarski i razvojni potencijal, stvaraju nove izazove u rješavanju infrastrukturnih i razvojnih planova općine. Predstavnici općine dobili su precizne odgovore i prijedloge za rješavanje trenutačnih situacija i problema. Župan Longin je pritom naglasio da sve stručne službe razvojnih agencija i Upravnih odjela Zadarske županije stoje na raspolaganju pri rješavanju i provedbi planiranih projekata.

– Zadovoljan sam sastankom i temama koje smo otvorili. U planu su ovakvi sastanci sa svim jedinicama lokalne samouprave Zadarske županije – istaknuo je Longin.

Domaćini su nakon obilaska gradilišta šetnice pozvali župana i suradnike na proslavu blagdana Sv. Jure i Dana općine 23. travnja kada se planira održati znanstveno-stručni skup u posjetiteljskom centru NP Paklenica.

Zadarski župan Božidar Longin Sa 7. sjednice kolegija župana Za Centar novih tehnologija 20 milijuna kn Biograd na Moru Web-aplikacija 'e-Recepcija' će pomagati privatnim iznajmljivačima u vođenju posla