Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
koprivnica

Iduće se godine gradi rotor kod HAK-a i počinje obnova Starčevićeve ulice

ZA NOVI rotor kod HAK-a, odnosno kružno raskrižje na spoju Ulice Ivana Mažuranića, Starogradske i Špoljarske ulice, planirano je izdvojiti oko 470.000 eura
1/2
Foto: Koprivnica
U javnu je raspravu upućen i prijedlog programa izgradnje komunalne infrastrukture za 2024. koji će iznositi oko 3,4 milijuna eura. I taj će plan biti dio proračuna te će biti usvojen na Gradskom vijeću

Koprivničke gradske službe pripremaju prijedlog proračuna za iduću godinu koji bi početkom prosinca trebao biti predstavljen na sjednici Gradskog vijeća. Otprije je poznato kako bi ključne investicije u idućoj godini trebale biti vezane za EU novac: gradnja dvaju vrtića, dogradnja osnovne škole Braća Radić, rekonstrukcija gradske tržnice, gradnja nove knjižnice. U javnu je raspravu upućen i prijedlog programa izgradnje komunalne infrastrukture za 2024. koji će iznositi oko 3,4 milijuna eura. I taj će plan biti dio proračuna te će biti usvojen na Gradskom vijeću.

Tri najveća projekta

Tri su najveća i najskuplja projekta komunalne infrastrukture, prema tom prijedlogu, obnova Starčevićeve ulice, gradnja pješačko-biciklističke staze između prigradskih naselja Draganovec i Štaglinec te novi rotor na križanju kod HAK-a u Starogradskoj. Rekonstrukcija Starčevićeve ulice u Koprivnici stajat će 525.000 eura. U programu za iduću godinu stoji kako su "planirana sredstva za izvođenje radova rekonstrukcije i uređenja ulice unutar javnog koridora i raskrižja, a sve u skladu s važećom regulativom, uključujući i troškove provedbe stručnog nadzora nad izvođenjem radova".

– Planirano je pokretanje javne nabave za odabir izvođača radova te početak izvođenja radova, dok je dovršetak investicije planiran tijekom 2025. Ulica ulazi u obuhvat zahvata za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacijske mreže pa i o tome treba voditi brigu pri usklađivanju početka radova – naglašavaju u Gradskoj upravi. Za novi rotor kod HAK-a, odnosno kružno raskrižje na spoju Ulice Ivana Mažuranića, Starogradske i Špoljarske ulice, planirano je izdvojiti oko 470.000 eura.

– Osigurat će se sredstva za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, odnosno kupnja zemljišta u zoni zahvata, ali i sredstva za provedbu postupka javne nabave za izvođenje radova, kao i realizaciju investicije do pune završenosti – ističu u Gradu.

Izgradnja pješačko-biciklističke staze između naselja Draganovec i Štaglinec sufinancira se novcem EU fondova, a stajat će oko 500.000 eura. Osim gradnje 1820 metara pješačko-biciklističke staze, posadit će se i 100 komada biljnog materijala. Konačno će početi i izgradnja spojne ceste od igrališta NK Zagorca na Peteranskoj do naselja Herešin. Planiran je dio sredstva, oko 200.000 eura, za izgradnju prometnice koja će se uklopiti u postojeći put koji će se rekonstruirati, a planirana sredstva uključuju i sredstva za provedbu stručnog nadzora nad izvođenjem radova. Dovršetak investicije planira se 2025.

Priprema zahvata

Programom za 2024. godinu planira se izgradnja pješačke staze u Cvjetnoj ulici, oko 370 metara, a vrijednost je investicije 85.000 eura. Znatan iznos izdvojit će se i za pripremu zahvata koji bi se trebali realizirati tijekom 2025. - – za veliki rotor na spoju državnih cesta DC2 i DC20 te Starčevićeve ulice 33.000 eura, zatim 15.000 eura za rotor u središtu grada, na Trgu mladosti, a tu je dugo željeni prijelaz "Radnička" preko državne ceste DC2 (Podravska magistrala) i željezničke pruge (blizu Peveca). Planira se nastavak provedbe investicije, rješavanje problema pješačkog prijelaza preko državne ceste i pruge, a 33.000 eura osigurano je za izradu projektne dokumentacije te pripreme za građenje.

NA SVEČANOSTI je prikazan i film u povodu obljetnica Vrijedna obljetnica Obilježeno 80 godina Podravske republike i prvog oslobođenja Koprivnice KOPRIVNICU inače zovu "hrvatski Kopenhagen" zbog svih zelenih i naprednih rješenja koja je uvela mnogo prije drugih gradova Sustav javne rasvjete vrijedan 2,3 milijuna eura Nova rasvjeta štedjet će čak 70 posto električne energije Riječ je o studentima prijediplomskih studija prehrambene tehnologije, zaštite okoliša, recikliranja i ambalaže te logistike i mobilnosti iz cijele Hrvatske NAGRADE NAJBOLJIMA Gradske stipendije u Koprivnici dobilo 11 studenata prijediplomskih studija Sveučilišta Sjever