Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Popularni Bicko predstavio novitete

Koprivnički javni bicikli uskoro i u okolnim općinama

bicikli
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Nova sezona popularnog BicKa krenula je početkom travnja. Bicikli se, inače, mogu besplatno koristiti svakodnevno od 9 do 22 sata.

BicKo sustav, besplatni javni bicikli Grada Koprivnice kojima upravlja Komunalac, predstavio je prošlog tjedna brojne novosti za korisnike kojima će popularni gradski prijevoz biti još dostupniji građanima i turistima.

Bicikli će putem aplikacije Go2Bike biti još dostupniji i lakši za korištenje, rekli su u koprivničkome Komunalcu te naglasili kako je nova nadogradnja sustava usmjerena prema jednodnevnim korisnicima i turistima. Sve je predstavljeno na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su govorili čelnici Grada i Komunalca.

”Bicko je financiran iz nekoliko EU projekata, a glavni operator cijelog sustava Komunalac osigurava da ga zajedno s posjetiteljima grada možemo koristiti. Važno je imati dostupne javne bicikle u svakom gradu, povećavati mrežu pješačko-biciklističkih staza i osigurati održivo kretanje uz što manju emisiju CO2. U sljedećem razdoblju planiramo Bicko sustav još unaprijediti i proširiti ga na mrežu stanica ne samo na području grada, nego i okolnih općina. Najviše nas veseli i nova nadogradnja sustava kojim će se olakšati dostupnost bicikala i učiniti ga jednostavnijim za korištenje”, kazala je dogradonačelnica Ksenija Ostriž.

Goran Međurečan, član uprave Komunalca, naglasio je kako je i dosad BicKo bio dostupan preko već poznate web-aplikacije Go2bike, koja sada nudi više mogućnosti.

”Svi novi korisnici mogu se registrirati preko aplikacije, unijeti podatke s bankovne kartice koja služi samo kao pokriće za osobne podatke te koristiti sustav bez potpisivanja ugovora, skeniranjem QR koda na bicikl koji žele koristiti. Sustav na taj način identificira korisnika i bicikl te bilježi njegovu GPS lokaciju, a isto tako i prepoznaje trenutačnu raspoloživost bicikala na stanicama”, naglasio je Međurečan. Nova sezona popularnog BicKa krenula je početkom travnja. Bicikli se, inače, mogu besplatno koristiti svakodnevno od 9 do 22 sata.

KOPRIVNICA Grad će od jeseni stipendirati studente Sveučilišta Sjever s 968 eura Hvalevrijedna akcija koprivničke tvrtke uz pomoć potrošača Podravka i Vegeta uređuju 10 školskih kuhinja KOPRIVNICA Građani mjerili zdravlje na Cerinama, poznati sportaši gosti iznenađenja