Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Predstavljena studija

Može li se grad grijati vodom iz podzemlja

Veličinu, rezerve, temperaturu i energetsku snagu treba potvrditi istražnom bušotinom
Foto: Koprivnica

U gradskoj upravi prošli je tjedan predstavljena Studija izvodljivosti geotermalnog potencijala za planiranje mreže područnog grijanja. Ukupna vrijednost projekta je 60.000 eura i financira se u EU novcem. Osnovni je cilj Studije razmatranje ležišta koja su pogodna za korištenje geotermalnog potencijala u toplinarstvu za planiranje mreže područnog grijanja grada Koprivnice te drugih direktnih primjena za potrebe poljoprivrede i industrije te zdravstva, sporta, rekreacije i turizma.

Nakon analize geološke građe, procjene proizvodnih i energetskih mogućnosti i ocjene rentabilnosti projekata, studija je ukazala na opravdanost nastavka istraživanja na području grada u cilju definiranja geotermalnog ležišta čiji bi se veličina, rezerve, temperatura i energetska snaga trebali potvrditi istražnom bušotinom. 

Među najboljima su i dvije učiteljice iz koprivničke Osnovne škole Đure Estera. To su školska knjižničarka Nikolina Sabolić te učiteljica geografije i povijesti Mirna Kovačić Ministarstvo nagradilo odgojno-obrazovne radnike Knjižničarka i učiteljica povijesti najbolje su učiteljice Dovršetak radova na izgradnji novog cestovnog podvožnjaka ispod pruge u Ulici Ivana Česmičkog prema Pavelinskoj, kod Podravke, kasnit će nekoliko tjedana Potpuno će se za promet zatvoriti sadašnji prijelaz preko pruge Otvaraju se novi pothodnik i rotor, a zatvara Starčevićeva ulica stablo Zajedno prema Nula i iznad Calsberg i Komunalac posadili stabla