Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Odabran izvođač radova

Uskoro počinje dogradnja Medicinske škole Bjelovar

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Nakon pregleda i ocjena odabrana je AG Gradnja čija je ponuda 900.000 kn povoljnija od procijenjene vrijednosti

Bjelovarsko-bilogorska županija uskoro kreće u dogradnju Medicinske škole u sklopu europskog projekta Regionalnog centra kompetentnosti u zdravstvu.

VRIJEDNOST 13 MILIJUNA KN Krenuli radovi na željezničkoj stanici u Gorici

Naime, u tijeku je postupak javne nabave za izvođača radova. Nakon pregleda i ocjena šest ponuda stručno povjerenstvo za javnu nabavu donijelo je odluku o odabiru izvođača radova, a riječ je o AB Gradnji čija je ponuda bila i najpovoljnija. Iznosi 18,6 milijuna kuna što je za 900 tisuća kuna manje od procijenjene vrijednosti radova.

U tijeku je rok žalbe i mirovanja, a ne bude li žalbi, potpisivanje ugovora s izvođačem radova očekuje se kroz desetak dana.

Regionalni centar

Također, završen je postupak javne nabave za stručni nadzor te koordinatora zaštite na radu za što su potpisani ugovori s Artingom d.o.o. Bjelovar za nadzor u iznosu od 185 tisuća kuća i ugovor vezan uz uslugu koordinatora za zaštitu na radu vrijedan 28 tisuća kuna, i to s tvrtkom Profi test d.o.o. iz Bjelovara.

RASPISAN JE NATJEČAJ ZA IZVOĐAČA RADOVA HNS financira postavu travnjaka na stadionu

Medicinska škola Bjelovar nadogradit će se za 2000 četvornih metara novog prostora u koji će biti smješteno 8 kabineta od kojih dio čini simulacijski centar, 2 laboratorija, 2 specijalizirane učionice, opće učionice, kabineti za profesore te sanitarne i pomoćne prostorije. Projekt Regionalnog centra kompetentnosti u zdravstvu ukupno je vrijedan 62,5 milijuna kuna, a dogradnja Medicinske škole samo je jedan dio tog proNa području Bjelovara provode se županijski projekti vrijedni više od 400 milijuna kuna jekta. Realizacijom projekta Medicinska škola Bjelovar postat će centar obrazovanja u zdravstvu u ovom dijelu Hrvatske, a naglasak će biti na poticanju izvrsnosti u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju.

– Sve predradnje su napravljene i još samo slijedi potpisivanje ugovora. Sretna sam što je sve išlo relativno glatko i zahvaljujem Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i županu Damiru Bajsu jer bez njihove potpore ovo ne bi bilo moguće – rekla je ravnateljica Medicinske škole Bjelovar Biljana Balenović.

Dvije investicije u tijeku

Regionalni centar kompetentnosti u zdravstvu samo je jedan od projekata Bjelovarsko-bilogorske županije na području grada Bjelovara vrijednih više od 400 milijuna kuna. Uz to treba izdvojiti gradnju nove zgrade Opće bolnice Bjelovar te gradnju nove glazbene škole Vatroslava Lisinskog, investicije koje su u tijeku.

KONFERENCIJA SMART CITIES Uvode digitalnu transkripciju sjednica Grada

– Kao županu Bjelovarsko-bilogorske županije, ali i Bjelovarčaninu, drago mi je da se izvršava ono što smo najavili i obećali. To je set od tri velike investicije, najveće u povijesti grada Bjelovara koje trebaju promijeniti sliku grada. Prvi i najvažniji projekt je nova zgrada Opće bolnice Bjelovar koja se završava, drugi objekt je nova zgrada Glazbene škole na kojoj su radovi u tijeku, a treći objekt je upravo ovaj. Ova škola dobit će mogućnost jednosmjenske nastave te mogućnost da školovanjem svojih učenika, ali i odraslih bude centar za ovaj dio Hrvatske. 13 partnera, od Osijeka do sjeverne Hrvatske pokazuje da su svi prepoznali znanje i kvalitetu ljudi koji ovdje rade – naglasio je župan Damir Bajs.