Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
KUTINA

107.950 eura kutinskim poduzetnicima za 84 novozaposlene osobe

Iznimno me raduje što je ove godine ostvareno povećanje dodijeljenih sredstava na osnovi povećanog interesa naših sugrađana za unaprjeđenje poslovanja, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić
Foto: Grad Kutina
Grad dodijelio bespovratna sredstva za poticanje novih zapošljavanja te direktni utjecaj na razvoj poduzetništva i obrta

U Kutini su potpisani sporazumi o dodjeli bespovratnih sredstava iz Programa sufinanciranja novog zapošljavanja i samozapošljavanja, potpora za usavršavanje i dodatno obrazovanje te sezonskog zapošljavanja u poljoprivredi u 2023. godini na području Kutine.

Ove godine sredstva su dobila 63 poduzetnika i obrtnika u ukupnom iznosu od 107.950 eura za 84 novozaposlene osobe, od čega 7 samozaposlenih. Od svega navedenog, 39 osoba je mlađe od 30 godina te je za njih potpora uvećana 50 posto.

– Iznimno me raduje što je ove godine ostvareno povećanje dodijeljenih sredstava na osnovi povećanog interesa naših sugrađana za unaprjeđenje poslovanja. Gospodarstvo je okosnica naših života koja potiče rast i razvoj i omogućava ostvarenje bolje kvalitete života u brojnim aspektima. Ovim putem čestitam svima koji ostaju i rade u Kutini, doprinose svojoj okolini svojim radom u nadi nastavka kvalitetne suradnje između vas i Grada Kutine – rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

Među potpisnicima ovogodišnjih ugovora nalazi se i obrt koji se bavi prerađevinama od guske, raznim delicijama, ali i drugim preparatima. Vlasnik obrta ANSER INT. d.o.o. Nikola Bačić podsjetio je kod potpisivanja na to kako poduzetničke vode nisu nimalo lagane.

– Obrt postoji već deset godina, prvih pet je bilo na razini volontiranja, no danas naše proizvode možete pronaći u nekoliko hotela, trgovina zdrave hrane, ali i na Lidlovim policama. Drago nam je da Grad stoji na raspolaganju svim poduzetnicima i da zajedno možemo napredovati – zaključio je Babić. 

advent u Kutini Kutina Snježne fritule, klizanje, radionice, vatreni show i puno toga na Adventu Kako se programira rad jednog robota, prikazao je Franko Slota, a o radu u robotičarima govorila je i Eva Petranović Kutinski robotičari su na svjetskom natjecanju iz robotike Robotičari nakon sjajnih rezultata na svjetskom natjecanju predstavili svoj rad Cilj je poboljšanje sigurnosti odvijanja cestovnog prometa te podizanje komunalnog standarda kutinskih naselja Javnoprometna infrastruktura 500.000 eura za poboljšanje prometnica na području Grada Kutine