Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
Čakovec

303 balona za žene žrtve obiteljskog nasilja

Čakovec
Foto: Grad Čakovec
Puštanjem 303 crna balona, po jedan za svaku žrtvu obiteljskog nasilja, stanovnike Čakovca i Međimurja željelo se podsjetiti na činjenicu da se o nasilju u obitelji treba progovoriti, a ne okretati glavu

U organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Čakovca, u povodu Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u središtu Čakovca održana akcija kojoj je cilj bio podizanje svjesnosti o važnosti borbe protiv obiteljskog nasilja, posebice onog prema ženama, priopćili su iz gradske uprave.

Sajam je proteklih godina izazivao veliku pozornost građana iz cijele županije Dvorana Graditeljske škole Čakovec Sajam sigurnosti i prevencije 5. put

303 osobe u Hrvatskoj u proteklih desetak godina ubijene su, a počinitelj je bio netko iz njihove obitelji. Ove alarmantne brojke pokazuju da je obiteljsko nasilje kod nas i dalje veliki problem, unatoč napretku i brojnim provedenim projektima osvješćivanja. Osim članova Povjerenstva, iu akciji su sudjelovali i predstavnici Centra za socijalnu skrb Čakovec, Sigurne kuće, Policijske uprave Međimurske, vijećnici u Gradskom vijeću Grada Čakovca. Puštanjem 303 crna balona, po jedan za svaku žrtvu obiteljskog nasilja, stanovnike Čakovca i Međimurja željelo se podsjetiti na činjenicu da se o nasilju u obitelji treba progovoriti, a ne okretati glavu.

Zamjenik gradonačelnika Mario Medved, tom je prilikom izjavio da bi se u prevenciju bi trebali uključiti svi. Posebno zabrinjava i rastužuje porast nasilja prema starijim članovima obitelji, posebno ženama, što baš ne govori lijepo o našem društvu, naglasio je Medved i dodao da ovakve akcije trebaju djelovati i upozoravajuće na javnost te nas sve potaknuti da cijele godine obratimo pozornost te prijavimo sve slučajeve obiteljskog nasilja koje znamo.

Stabla u Čakovcu Opasna za prolaznike Uklonjena opasna stabla u Perivoju Zrinskih