Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Hodočašće

32. zahvala Majci Božjoj što je čuvala Veliku Goricu

Misu je predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić
Foto: VELIKA GORICA

U subotu su ispred župne crkve Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici vjernici iz triju velikogoričkih, ali i iz župa velikogoričko – odranskog dekanata kao i iz susjedne Sisačke biskupije i grada Zagreba krenuli 32. put izreći zahvalu Majci Božjoj što je svojim zagovorom očuvala Veliku Goricu od ratnih razaranja.

Uz župnika velikogoričke župe Navještenja Marijina Norberta Ivana Koprivca pješačio je i župnik velikogoričke župe bl. Alojzija Stepinca velečasni Luka Brešić, a misu je predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić.

– Hodočastili ste, a to znači hodom častili, žrtvu činili, molitvu prikazali, i korake, i znoj i žulj, pjesmu i zajedništvo s istom nakanom i prema istom cilju – kazao je u govoru biskup Rogić.

Radne bilježnice, likovne mape i ostale radne materijale sufinancirat će Grad Velike Gorica pa je tako za tu namjenu iz gradskog proračuna izdvojeno je 365.000 eura VELIKA ULAGANJA Velika Gorica izdvaja više od trećine svog proračuna za odgoj i obrazovanje kamere Borba s divljim odlagalištima otpada Videonadzor će se proširiti na trinaest novih lokacija Došlo je oko 1500 studenata iz cijeloga svijeta s čak tri kontinenta koji su se natjecali u različitim kategorijama pogona Formula Student Alpe Adria Stručnjaci iz Porschea, Rimca, Ferrarija i drugih ocjenjivali studente