Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč 14 pregleda
Za svakog ponešto

Advent Poreč u znaku gospela, Songkillersa i predstava za djecu

Advent u Poreču
Foto: Grad Poreč
Od 10 sati otvoreno je i besplatno klizalište, a početkom školskih praznika ono će biti u punom pogonu već od jutra

Bogat blagdanski vikend u Poreču otvara kreativna radionica za djecu 'Petkom u pet' u Gradskoj knjižnici, na kojoj će mališani izrađivati maštovite poklončiće. Program za djecu nastavlja se u 18 sati na Trgu Matije Gupca dječjom predstavom 'Inspiritland' IstraInspirita koja prati dogodovštine dvojice dječaka u novom zabavnom parku. Istovremeno u porečkom kinu igra film Ferdinand, a od 20 sati i Ratovi zvijezda: Posljednji Jedi.

Kultna zagrebačka grupa Songkillers na pozornicu na Trgu Matije Gupca popet će se u 20 sati i odsvirati neke od svojih najvećih hitova: 'Nisi tu', 'Svijet za sebe', 'Dio mene', 'Sreća' i ostale.

U subotu, 23. prosinca, dobro blagdansko raspoloženje već od 11 sati na Trgu Matije Gupca dodatno će popraviti Ozzy sa svojim nastupom u pratnji akustične gitare.

Svakodnevno je od 10 sati otvoreno i besplatno klizalište, a početkom školskih praznika ono će biti u punom pogonu već od jutra. U 18 sati dječjom predstavom 'Zlatokosa i tri medvjeda' na Trgu Matije Gupca gostuje udruga Birikina, nakon koje nastupaju The Blondes.

Posebna poslastica očekuje nas u isto vrijeme u porečkom kazalištu – gospel koncert The Charleston Gospel Singersa, za koji je većina karata već odavno rezervirana. Predblagdanski koncert gospel glazbe Pučko otvoreno učilište Poreč tradicionalno ugošćava svake godine, a ove će se godine porečkoj publici predstaviti novi umjetnički projekt dvoje izvanrednih izvođača gospela iz Južne Karoline, Mildred Daniels i Tonyja Washingtona. Čuvene glazbenike dugogodišnjeg iskustva i nebrojenih nastupa prate još četiri vokala uz bas, klavijature i bubnjeve, priopćili su iz Grada Poreča.