Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina
Bogat program trajat će do 5. siječnja

Advent u Zelini: Djedice na motociklima, božićne priredbe, koncerti i doček Nove godine

Božić u Zelini
1/3
Foto: Grad Sveti Ivan Zelina
Posebnu pozornost privlači dolazak Djedova Božićnjaka na motociklima koji dijele poklone djece, a ove godine to će biti 21. prosinca. Doček Nove godine bit će u 20 sati na Trgu Ante Starčevića

Fritule, kuhano vino, šarene lampice i vesela glazba u pozadini. Nema mjesta u cijeloj Hrvatskoj u kojoj Advent nije u punom jeku, pa tako ni u gradu Sveti Ivan Zelina. Kao i svake godine, i ovogodišnji adventski program, koji traje do 5. siječnja donosi pregršt zanimljivosti i događaja.

Božićnice umirovljenicima Pomoć sugrađanima u potrebi Božićnice za umirovljenike od 100 do 250 kuna

Unikatni suveniri i ukrasi

Turistička zajednica Svetog Ivana Zelina pripremila je tako kućicu Djeda Božićnjaka u kojoj će veseli Djedica dočekivati djecu i slikati se s njima, a obilazit će i grad i time širiti božićno veselje. Posebnu pažnju privlači dolazak Djeda Božićnjaka na motoru koji dijeli poklone djece, a ove godine to će biti 21. prosinca, samo četiri dana prije Božića. Još nešto što uvijek privlači građane paljenje je adventskih svijeća nakon nedjeljne mise na velikom vijencu postavljenom na trgu.

Po gradu će biti postavljene i drvene kućice u kojima će se moći kušati fina adventska jela, a moći će se kupiti unikatni, ručno rađeni suveniri i božićni ukrasi. Organizirane će biti i kreativne radionice, te pozornica za večernje nastupe. Svakog će dana na zelinskom Adventu biti organizirano nešto zanimljivo, a neki od događaja su i humanitarne naravi. Tako se u petak i subotu na Trgu Ante Starčevića održava humanitarna akcija udruge “Ruka Prigorska”, a u vatrogasnom domu Blažev dol u nedjelju će biti organizirana humanitarna razmjena knjiga i božićnih ukrasa.

ADVENT U POREČU Vrući aperol i vrući gin, istarske kobasice, sarma u burgeru, gira volta, kolač od mrkve, panettone…

Na programu su i predstave, koncerti i izložbe, pa će tako u Kinu Zelina 20. prosinca biti filmovi “Black Christmas” i “Last Christmas”, a dan kasnije u Dvorani Kraluš održat će se božićni koncert Hrvatskog pjevačkog društva. U istoj dvorani svoj će nastup 22. prosinca imati Udruga plesa i mažoret plesa “Sveti Ivan Zelina”.

Zabavno će biti i nakon samog Božića, jer će se na blagdan Svetog Stjepana održati malonogometni turnir koji je organiziralo osam lokalnih kafića. Tri dana kasnije, 29. prosinca, tamburaši Hrvatskog pjevačkog društva razveselit će publiku svojim nastupom. Uz ovaj raznovrstan i bogat božićni program, u sklopu Adventa u Zelini održava se i doček Nove godine - i to posebno za djecu i za odrasle.

Mališani koji ne mogu ostati budni do ponoći imat će svoj “mini” doček u 12 sati na Trgu Ante Starčevića, dok će oni veliki slaviti od 20 sati.

Nikad bogatiji Advent u Kaštelima Nastupaju Alen Nižetić, Psihomodo pop, Crvena jabuka, klape Cambi i Sv. Juraj...

Na trgu i Adventski sajam

U okviru programa Adventa u Svetom Ivanu Zelini na gradskom trgu održat će se Adventski sajam.

S godinama, ovaj događaj postao je lijepa tradicija koja oživi Grad u ovo blagdansko vrijeme. A kako bi ugođaj bio što svečaniji na gradskom trgu postavljen je grijani, prostrani šator u kojem su smještene adventske kućice. U njima će posjetitelje dočekivati brojni izlagači koji su pripremili raznovrsne proizvode domaće radinosti kojima možete razveseliti svoje najmilije. Posjetitelje očekuje kušanje prigodnih slastica i šalica kuhanog vina.

Advent u Zelini organizira TZG Ivan Zelina, a suorganizatori su Moto i off road club Sv. Ivan Zelina, Udruga “Srce”, Osnovna škola Dragutin Domjanić, OŠ Ksaver Šandor Đalski, Pučko otvoreno učilište, Pjevački zbor umirovljenika, crkva Sv. Ivana Krstitelja, Gradska knjižnica Zelina te Muzej Zelina.