Izbornik
Naslovnica Gradovi Makarska 212 pregleda
Zaštita od požara

Apel građanima: uredite svoja zemljišta i okućnice i ništa ne spaljujte

požar
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
Kako bi se smanjila opasnost od požara gradska uprava apelira na građane da svoje okućnice i zemljišta očiste i održavaju u urednom stanju

Na sastanku Vijeća za prevenciju istaknut je problem zapuštenosti okućnica na području grada Makarske zbog kojega sve češće dolazi do ugroze ljudi i imovine. Stoga Grad Makarska apelira na sve vlasnike i korisnike građevinskih objekata te neizgrađenog građevinskog i poljoprivrednog zemljišta da svoje okućnice i zemljišta očiste i održavaju u urednom stanju, s ciljem smanjenja opasnosti od požara.

- Naime, Odlukom o komunalnom redu propisano je da su vlasnici, odnosno korisnici zgrada i neizgrađenog građevinskog zemljišta dužni održavati dvorišta, vrtove, zelene i druge površine zgrada, neizgrađeno građevinsko zemljište, te druge površine uz javne površine urednima i čistima. Također je navedenom Odlukom zabranjeno na prostorima dvorišta, vrtova, zelenih i drugih površina uz javne površine spaljivati sve vrste otpadnih tvari - kažu iz gradske uprave.

U slučaju da se građani ne pridržavaju navedenih pravila, komunalni redar naredit će otklanjanje uočenih nedostataka. Ako se pak ne postupi po nalogu komunalnog redara u danom roku, nedostaci će biti otklonjeni putem treće osobe na trošak vlasnika, odnosno korisnika.