Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Rekonstrukcija Društvenog doma u Jablanovcu u kojem će biti i vrtić za dvije skupine

Armirano-betonski radovi gotovi, čeka se čelična krovna konstrukcija

U PRVIM mjesecima 2025. objekt bi se trebao početi koristiti
Foto: Zaprešić

Prošlo je godinu dana od početka radova na cjelovitoj rekonstrukciji Društvenog doma u Jablanovcu. Zoran Galić, glavni nadzorni inženjer na objektu, rekao je kako je gruba konstrukcija objekta gotova, što znači da su armirano-betonski radovi završeni.

– Čeka se krovište i krovna čelična konstrukcija koja nije postavljena zbog vremenskih uvjeta. Sve ćemo građevinske radove dovršiti tijekom rujna 2024. – rekao je Galić. Nakon njih slijede radovi uređenja okoliša i fasaderski radovi te unutarnje uređenje. Uz društvenu namjenu doma, planirana je i odgojno-obrazovna pa će tako biti osiguran i prostor dječjeg vrtića za dvije odgojne skupine. Dječji vrtić sa zasebnim ulazom nalazit će se u prizemlju, a rekonstrukcijom su predviđene i prostorije za djelatnike, priručna kuhinja te potrebni spremišni prostori. Na prvom katu će biti prostorije za potrebe kulturno-umjetničkog društva i mjesnog odbora, jedna veća polivalentna dvorana za događanja te sanitarni čvorovi, garderoba, čajna kuhinja i spremišta.

– Nakon građevinskih radova uslijedit će opremanje objekta za javne namjene i dječji vrtić tako da početak korištenja objekta očekujemo u prvim mjesecima 2025. – rekao je Krešimir Petric, zamjenik pročelnice UO za graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove. Građevinski radovi vrijedni su gotovo 2,5 milijuna eura, a dodatna ulaganja bit će potrebna za unutarnje opremanje i uređenje.

– I ovaj je objekt dijelom stradao u potresu i bitno je da ćemo dvije osobito važne javne funkcije vratiti u ovaj dio našeg grada. Jedna je da će to biti mjesto okupljanja stanovnika Jablanovca, a druga je vrtićka djelatnost. Ovaj će vrtić biti područni ured DV-a Maslačak – rekao je zamjenik Alan Labus.

PREMA PODACIMA Ministarstva financija grad Vinkovci je osmi grad po uspješnosti povlačenja novca iz EU fondova Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca – VIA Vinkovcima tijekom sedam godina 270 milijuna eura NAJVEĆI INTERES bio je za polaganje majstorskih ispita za autoservisera, bravara i strojobravara. Trojica majstora položila su ispite za majstorski status u dva zanimanja Ovi ispiti provode se od 1996. godine i dosad ih je položeno više od 900 Majstorske ispite u Međimurju polagali i kandidati iz Njemačke POVRAT INVESTICIJE, kažu u tvrtki Ukop, trebao bi se prema izračunu projektanata ostvariti za neke tri godine i četiri mjeseca. Kada prođe taj rok, tvrtka će ostvariti i dodatne uštede Grad Osijek je dvije godine zaredom hrvatski Eco city Na osječkom Centralnom groblju završena gradnja sunčane elektrane