Izbornik
Naslovnica Gradovi
Otvoreno dugoočekivano klizalište

Atrakcija za najmlađe na Adventu u Našicama

ISPUNJENA je dugogodišnja želja djece svih uzrasta
Foto: Našice

Otvorenjem klizališta u centru grada ovogodišnji Advent u Našicama dobio je dugo očekivanu atrakciju za najmlađe, a na otvorenju gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je važnost manifestacija poput Adventa koje povezuju zajednicu i pridonose pozitivnom ozračju u gradu.

– Osluškujući želje djece i razgovarajući s njima, odlučili smo u sklopu Adventa u Našicama otvoriti klizalište. Od vrtićanaca, osnovnoškolaca i srednjoškolaca svi su bili jednoglasni u toj želji. Prije dvije godine, kada smo krenuli u jednu novu adventsku priču, rekli smo da ćemo svake godine podizati ljestvicu. Za klizalištem vlada velik interes, tako da očekujem da će ono ispuniti očekivanja. Mogu samo zaželjeti posjetiteljima da uživaju i da budu u zajedništvu te da se lijepo provedu na Adventu u Našicama. Također, pozivam sve naše sugrađanke, sugrađane i poštovane goste da i sljedeće vikende pa sve do Božića posjete ovaj prekrasan trg te da se svi zajedno veselimo i radujemo – izjavio je gradonačelnik Kašuba.

Ines Resler, direktorica Turističke zajednice, izjavila je kako klizalište predstavlja mjesto gdje se svi mogu okupiti i uživati u prekrasnom ozračju blagdana.

– Već godinama Turistička zajednica, Grad, a i Savjet mladih, dobivaju upite za klizalište od djece, ali i od roditelja, tako da smo ga ove godine odlučili otvoriti. Zaista smo sretni i zadovoljni što smo to uspjeli ostvariti, a velike zahvale idu i Našičkom parku koje je logistički realiziralo postavljanje klizališta, ekipa je radila danonoćno posljednjih tjedan dana. Sam Advent u Našicama počeo je simbolično 2009. godine paljenjem prve adventske svijeće u organizaciji Udruge za kulturu življenja DarNa, 2016. godine on prima humanitarni karakter, a 2021. selimo ga na novoobnovljeni Trg te ga proširujemo velikim brojem događanja, ali i raznolikom gastronomskom ponudom. Naglasila bih kako cijele godine pratimo želje sugrađana kako bismo ponudili program za sve generacije – zaključila je direktorica Resler s nadom da će blagdanski duh nastaviti obogaćivati živote građana sve do kraja godine.

UNAZAD nekoliko godina ovo je jedan od najatraktivnijih sadržaja, a posebno mu se vesele najmlađi sugrađani Popovačko klizalište otvoreno je do 7. siječnja svaki dan od 10 do 21 sat I ove godine besplatno klizalište na otvorenom u Popovači JUNIORSKA EKIPA LEGE predstavljala je našu zemlju na natjecanju World Robot Olympiad Friendship Invitational Tournament u Danskoj Nagrađeno šestero najboljih učenika Osnovne škole Bilje Za studente 50 stipendija, za srednjoškolce 36 stipendija i šest nagrada najboljima OD OVE GODINE gradski je proračun apsolutno transparentan jer se svaki cent uložen od građana ovoga grada vidi. Nakon sistematizacije gradske uprave produljeno je radno vrijeme za građane do 17 sati, ističe Ačkar Svečana akademija u povodu Dana grada Velike Gorice U projekte uloženo 20 milijuna eura nepovratnih sredstava