Izbornik
Naslovnica Gradovi
Popovačko klizalište otvoreno je do 7. siječnja svaki dan od 10 do 21 sat

I ove godine besplatno klizalište na otvorenom u Popovači

UNAZAD nekoliko godina ovo je jedan od najatraktivnijih sadržaja, a posebno mu se vesele najmlađi sugrađani
Foto: Popovača

Na Trgu II ispred Doma kulture u Popovači, a u sklopu ovogodišnjeg programa "Dani Božića i adventske radosti", uz fritule i topli čaj koje je pripremila Turistička zajednica upriličeno je otvorenje klizališta. Riječ je o jednom od najatraktivnijih sadržaja koji obilježava adventski program u Popovači unazad nekoliko godina, a posebno mu se vesele najmlađi građani.

Gradonačelnik Josip Mišković zajedno sa svojim zamjenikom Lovrom Miklaužićem na otvorenju klizališta naglasio je kako je riječ o nastavku jedne odlične tradicije koja je organizirana prvenstveno za zadovoljstvo najmlađim sugrađanima.

– Grad Popovača i Turistička zajednica i ove su godine organizirali klizanje, klizaljke i određena događanja koja će biti u sklopu klizališta, poput škole klizanja, a sve je besplatno. Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti, da će led biti kvalitetan i da će djeca uživati – napomenuo je gradonačelnik.

– Svaki vikend uz tradicionalno paljenje adventskih svijeća u našem gradu imamo i dodatni sadržaj za građane. Dakle, raznolik vjerski, kulturni i zabavni sadržaj za sve generacije. Subotom navečer, po završetku obreda paljenja svijeća, na Trgu II se uz bogatu ugostiteljsku ponudu održavaju glazbeni koncerti. Naravno, nezaobilazni su koncerti i naših učenika te tamburaškog orkestra, kao i tradicionalni Božićni sajam te doček Nove godine za djecu i odrasle – dodao je Lovro Miklaužić.

Otvorenju klizališta nazočili su učenici prvih razreda OŠ Popovača u pratnji svojih učitelja Željke Čupić i Dražena Čukelja. Popovačko klizalište otvoreno je do 7. siječnja svaki dan od 10 do 21 sat, a ako vremenske prilike budu povoljne za njegovo održavanje, taj će se termin i produžiti.

U sklopu same manifestacije nastavlja se prigodni program. Božićne priredbe su u srijedu, 20. prosinca, u OŠ Zorka Sever te dan poslije u Domu kulture. Ususret Badnjaku, 23. prosinca, tradicionalna je podjela ribica na tržnici. I ove godine Popovača će imati dječji doček Nove godine u 11 sati na Trgu II, a na istom mjestu će DO TU bend uvesti Popovčane u Novu godinu.

JUNIORSKA EKIPA LEGE predstavljala je našu zemlju na natjecanju World Robot Olympiad Friendship Invitational Tournament u Danskoj Nagrađeno šestero najboljih učenika Osnovne škole Bilje Za studente 50 stipendija, za srednjoškolce 36 stipendija i šest nagrada najboljima GRADONAČELNIK Dario Hrebak svom gostu predstavio je Bjelovar i njegove mogućnosti Veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u RH u Bjelovaru Veleposlanik Simon Thomas oduševljen je bjelovarskim Adventom GRAD će, istaknuo je gradonačelnik, u idućoj godini za kulturu izdvojiti 5,1 milijun eura Radovi na prvoj koncertnoj dvorani u povijesti Osijeka vrijedni 1,7 milijuna eura Nova koncertna dvorana pozicionirat će Osijek na europsku kulturnu kartu