Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Nakon čišćenja i uređenja

Autobusne linije 310 i 319 ponovno prometuju redovnom trasom

Velika Gorica
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

Nakon otvaranja prijelaza Gradići – Petrovina i Donja Lomnica – Lukavec, autobusne linije 310 i 319 ponovno prometuju redovnom trasom, javljaju iz Grada Velike Gorice. Nakon čišćenja i uređenja prometnica, normalizira se promet na cestovnim prijelazima kroz oteretni kanal Sava – Odra. Prijelazi Gradići – Petrovina i Donja Lomnica – Lukavec otvoreni su za promet kao i prijelaz Lukavec – Meštrica. Završeni su i radovi na sanaciji mosta između Kuča i Rakitovca. Kako kažu iz Grada, sanacija oštećenja Kučkog mosta završena je u roku dva dana, pa je i taj prijelaz preko oteretnog kanala Sava – Odra otvoren za promet, čime su svi prijelazi opet u funkciji. Velikogorički vatrogasci oprali su most, a uskoro se očekuje i normalizacija prometovanja ZET-ove linije 305.

Djelatnici VG Komunalca osposobili su most u najkraćem mogućem roku. Veliko bravo za sve! – poručio je gradonačelnik Ačkar. Inače, Kučki most napravljen je nad oteretnim kanalom, a nakon otvaranja kanala preventivno se skinula i ograda s mosta. Budući da se pretpostavljalo da će nakon otvaranja kanala voda preplaviti most jer je njegova visina niža od dubine kanala, sve je proteklo očekivano. Činjenica da je most betonski išla je u prilog brzom saniranju jer nije došlo ni do kakvih oštećenja. Zbog otvaranja prijelaza Gradići – Petrovina i Donja Lomnica – Lukavec autobusne linije 310 i 319 ponovno prometuju redovnom trasom. 

Velika Gorica zečji nasipi Velika Gorica Zečje nasipe u Općini Orle gradilo 117 vatrogasaca iz Velike Gorice U posljednjem obilasku gradonačelnik Krešimir Ačkar obišao je Cerovski Vr Velika Gorica Već je asfaltirano više prometnica nego u bilo kojem mandatu prije Premijer Andrej Plenković i gradonačelnik Krešimir Ačkar obišli su radove na poduzetničkom inkubatoru u Podložnici Poduzetnički inkubator u Podložnici vrijedan nešto više od 26 milijuna kuna Vjerujemo da će iz ove zgrade jednom izaći jedan novi Rimac ili Infobip