Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Velika Gorica

Već je asfaltirano više prometnica nego u bilo kojem mandatu prije

U posljednjem obilasku gradonačelnik Krešimir Ačkar obišao je Cerovski Vr
Foto: VELIKA GORICA
Završetkom svih predviđenih prometnica bit će asfaltirano ukupno 52,4 kilometra, odnosno 231.072 četvorna metra, ukupne vrijednosti osam milijuna eura

Na velikogoričkom području ovog je proljeća asfaltirano povijesnih 51,2 km cesta, u vrijednosti od 6,1 milijun eura, što je 10 posto cesta u nadležnosti Grada.

Grad Velika Gorica također je povukao 1,7 milijun eura za ceste koje su bile asfaltirane prije objave natječaja, a imale su dokumentirana oštećenja od potresa.

U posljednjem obilasku gradonačelnik Krešimir Ačkar obišao je Cerovski Vrh u kojem je dovršeno asfaltiranje prometnica financirano sredstvima iz Fonda solidarnosti. Uz njega bili su suradnici iz resornog odjela, VG Komunalca i mjesne samouprave.

Rade i vikendom

– Ovo je završno asfaltiranje financirano iz Fonda solidarnosti. Nalazimo se na Cerovskom Vrhu, području koje je najviše stradalo usred petrinjskog potresa, u Jerebiću i Cerovskom Vrhu je asfaltirano 4,5 km prometnica, vrijednost radova je 650 tisuća eura. Na cijelom području Cerovskog Vrha, Dubranca, Vukomerića, Jerebića ukupno gledano vrijednost je 1,89 milijuna eura, a asfaltirano je 15,8 km – rekao je na terenu gradonačelnik Krešimir Ačkar.

– Vrlo nam je bitno za naš kraj jer je napravljeno 4,5 km prometnica čime se značajno popravila kvaliteta prometovanja, ovo je jedna od frekventnijih cesta i to puno pomaže ovom kraju i nadamo se da ćemo, kako je rekao i gradonačelnik Ačkar, nastaviti tako – rekao je Antonio Kosić predsjednik MO Cerovski Vrh. Mještane Vrhovja veseli i činjenica da će od sljedeće godine imati vrtić i školu, radi se na proširenju vodovodne mreže, a sve će život u mirnim bregima učiniti malo lakšim i ugodnijim.

– Hvala na strpljenju, suradnji i susretljivosti mjesnim odborima i što zajedno od početka tih teških vremena zbog potresa zajedno iznalazimo rješenja, ne samo kako bi u prvobitno stanje vratili brege, već i podigli ovdje kvalitetu življenja – dodao je gradonačelnik. Inače, Velika Gorica ima ukupno 562 kilometra cesta u opsegu održavanja. Podsjetimo, u svibnju ove godine od planiranih 61 sanacija prometnica, bilo je sanirano 36, što čini 52 posto planiranih radova. Završetkom svih predviđenih prometnica bit će asfaltirano ukupno 52,4 kilometra, odnosno 231.072 četvorna metra, ukupne vrijednosti osam milijuna eura. Ranije ove godine, gradonačelnik Ačkar obišao je i novoasfaltirane ulice u Velikoj Mlaki, Šiljakovini, Maloj i Velikoj Buni i Ključić Brdu. Za ukupno oko 10 kilometara novoasfaltiranih prometnica iz gradskog proračuna izdvojeno je više od milijun eura.

– Zahvaljujemo stanovnicima i mjesnim odborima, VG Komunalcu koji radi i vikendom. Vidite da su ovo povijesna ulaganja na našem području, jer samo u ovoj godini je već preasfaltirano više prometnica nego u bilo kojem mandatu prije. Nastavit ćemo s ulaganjima u sva naselja u Velikoj Gorici i nećemo odustati od tempa koji smo si zadali – rekao je tom prilikom gradonačelnik Ačkar.

Obnovljeni kilometri cesta

U Velikoj Mlaki asfaltirano je pet ulica ukupne duljine 2,2 kilometra, a vrijednost radova je 240.000 eura. Novim je asfaltom u duljini 1200 metara prevučena i Ulica Filipović u Velikoj Buni za što je iz gradskog proračuna izdvojeno 167.696 eura te dio Ulice Turopoljsko-posavskog odreda. Vrijednost tih radova iznosila je 136.751 eura. U Maloj Buni asfaltirano je 600 metara Mikulinove ulice, a radovi su vrijedni 60.871 eura, dok je na lokaciji Ključić Brdo asfaltiran je dio Ključićke ceste u duljini 1500 metara, a cijena radova je 207.217 eura. U Šiljakovini je za uređenje tri kilometra ulica izdvojeno 275.000 eura. 

Premijer Andrej Plenković i gradonačelnik Krešimir Ačkar obišli su radove na poduzetničkom inkubatoru u Podložnici Poduzetnički inkubator u Podložnici vrijedan nešto više od 26 milijuna kuna Vjerujemo da će iz ove zgrade jednom izaći jedan novi Rimac ili Infobip Potpisivanje je održano u prisutnosti premijera Andreja Plenkovića, Marijana Kustića i vrha HNS-a, a nazočili su i Branko Bačić, velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar, Zlatko Dalić i drugi uzvanici Sporazum o darovanju zemljišta Ovaj kamp bit će baza za aktualnu generaciju naših nogometaša U Galerija Trumbetaš otvorena je izložba "Ja sam snaga" autora Vjekoslava Skledara, lijevo, u organizaciji udruge Nismo same. Ivana Kalogjera, predsjednica udruge, u sredini, i Krešimir Ačkar, desno Onkološke pacijentice kroz fotografske portrete Zadaća nam je da destigmatiziramo rak dojke. Snaga je u nama