Izbornik
Naslovnica Gradovi Senj
Razvoj konjogojstva

Autohtone pasmine na 3. smotri konja u Krivom putu

Smotra konja, Krivi put
1/7
Foto: Grad Senj
Osim autohtone pasmine hrvatski hladnokrvnjak, bilo je i drugih autohtonih pasmina konja poput hrvatskog posavca te sorte goveda kao što su lička buša i istarski podolac

Pod visokim pokroviteljstvom Europske unije i Ureda predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović na nogometnom igralištu NK Bunjevac u subotu je u Krivom Putu održana je 3. smotra konja u organizaciji Konjičkog kluba »Ana« iz Senja. Cilj izložbe je razvoj konjogojstva i očuvanje autohtone pasmine konja »hrvatski hladnokrvnjak«, iako je bilo i ostalih autohtonih pasmina konja poput hrvatskog posavca te sorte goveda kao što su lička buša i istarski podolac (boškarin), izvijestili su iz Senja.

Posjetiteljima smotre obratili su se i predsjednik Središnjeg saveza udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka Mirko Majesec, obnašatelj dužnosti gradonačelnika Grada Senja Filip Samaržija, zamjenik župana Ličko-senjske županije Vice Nekić te izaslanik Vlade RH i Ministarstva poljoprivrede Zdravko Barač koji je ujedno i otvorio smotru. Na izložbi je bio i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković.