Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Za sufinanciranje programa Čazmi odobrene 92 tisuće kuna

Besplatna škola plivanja za čazmanske osnovnoškolce

Foto: NEVA ŽGANEC
Škola plivanja namijenjena je čazmanskim osnovnoškolcima neplivačima u dobi od sedam do deset godina, a održavat će se prema programu Hrvatskog plivačkog saveza. Uz samo učenje plivanja, polaznici će slušati o važnosti sporta i zdrave prehrane

Dolaskom ljetnih dana čazmanski će osnovnoškolci neplivači imati prilike savladati ovu sportsko-rekreativnu disciplinu u kojoj će zacijelo uživati, pogotovo kad se oslobode straha. K tome, školu plivanja u kojoj će ih obučavati stručne osobe pohađat će potpuno besplatno.

Naime, razvojna agencija Čazma pripremila je projekt “Čazma pliva” i prijavila se na otvoreni natječaj Ministarstva turizma i sporta za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača u  2022. godini. Nositelj projekta je Sportska zajednica.

Natječaj je bio raspisan u siječnju, a sada su objavljeni i rezultati pa je za sufinanciranje škole plivanja u Čazmi odobreno 92 tisuće kuna, od 2,8 milijuna kuna koliko je za provedbu projekta u državnom proračunu bilo osigurano za područje cijele Hrvatske.

Škola plivanja namijenjena je čazmanskim osnovnoškolcima neplivačima u dobi od sedam do deset godina, a održavat će se prema programu Hrvatskog plivačkog saveza. Uz samo učenje plivanja, polaznici će slušati o važnosti sporta i zdrave prehrane te će pristupiti završnom testiranju.