Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Za svakog ponešto - natjecanja, izložbe, koncerti...

Bogat program za Dan grada, dodijelit će se i nagrade zaslužnima

Foto: Branimir Bradarić
I ove godine, kao i lani, građani će moći vidjeti mimohod i smotru povijesnih postrojbi

Vinkovci, grad na čijim se prostorima kontinuirano živi više od 8000 godina i koji je dao jedina dva rimska cara rođena na području Hrvatske, 20. srpnja obilježava Dan grada. Gradske vlasti i ove godine tim povodom pripremile su bogat program u kojem će se za svakoga naći po nešto.

Gradski muzej, knjižnica i kazalište nositelji su kulturnog života u Vinkovcima Vinkovci su poznati po mnogim manifestacijama

Na sam Dan grada održat će se ribolovno natjecanje, sportske aktivnosti, izložba fotografija, likovna izložba, radionica robotike i digitalnog crtanja, međunarodni maraton lađa osoba s invaliditetom i teškoćama u razvoju, umjetnički simpozij P.U.L.S., mimohod i smotra povijesnih postrojbi, streetball turnir te koncerti Mladena Grdovića i TS Đeram. Središnji događaj bit će svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će biti dodijeljena javna priznanja Zlatna plaketa „Grb Grada Vinkovaca“ za 2019. godinu.

Na prijedlog predsjednika Odbora za dodjelu javnih priznanja Grada Vinkovaca i gradonačelnika Ivana Bosančića ovogodišnji dobitnik je Drago žagar za iznimna postignuća u području znanosti i visokog obrazovanja. Nagrada ide i Ivanu Schweizeru za izniman doprinos u području humanitarnog djelovanja i dragovoljnog darivanja krvi kao i gerontologinji Vlasti Vučevac za izniman doprinos u području zdravstva. Liječnica Marija Švagelj dobit će plaketu za izniman doprinos u području zdravstva te Branko Grebenac – Luis za izuzetan doprinos u prevenciji i unaprjeđenju prometne kulture. Povodom 100 godina neprekidnog postojanja i značajan doprinos u sportu Zlatna plaketa bit će dodijeljena i HNK Cibaliji.

Natjecanje u violini “Franjo Krežma” Vinkovci okupili više od 60 violinista iz 30 škola

Na popisu su dobitnika Zlatne plakete za 2019. godinu i gradske tvrtke Grad Export d.o.o. Vinkovci i tvrtka Vinkoprom d.o.o. Vinkovci za doprinose u gospodarstvu.