Izbornik
Naslovnica Gradovi Makarska 60 pregleda
Dobra prilika za proizvođače

Bogata ponuda domaćih proizvoda na proljetnom sajmu 'Domaće je najbolje'

domaći proizvodi
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Na sajmu ima svega, od suvenira i ručnih radova, prirodne kozmetike, domaćih ekoloških proizvoda od marmelade, meda, vina i suhomesnatih delicija

Na Trgu 156. brigade Hrvatske vojske u Makarskoj otvoreno je drugo po redu proljetno izdanje sajma autohtonih proizvoda ‘Domaće je najbolje’.

Nakon dvodnevnog kašnjenja zbog lošeg vremena, makarski sajam je i ovaj put okupio 20-ak izlagača s bogatom ponudom domaćih proizvoda, i to od suvenira i ručnih radova, prirodne kozmetike pa do domaćih ekoloških proizvoda od marmelade, meda do vina i suhomesnatih delicija, koje će u ponudi građanima i gostima biti barem do nedjelje 7. svibnja. Zbog spomenutog kašnjenja sasvim je moguće da se sajam zadrži dodatnih dan ili dva, ističu iz Grada Makarske.

- Smatram da su ovakve manifestacije dobra prilika da tzv. mali proizvođači i poljoprivredna gospodarstva prezentiraju svoje autohtone proizvode, ali isto tako i jedan od načina proširenja turističke ponude, samim time i turističke sezone u Makarskoj. Naš grad je prepoznao značaj malih poljoprivrednih gospodarstava i na ovaj im način također daje i potporu u daljnjem razvoju - kazao je gradonačelnik Tonći Bilić

Pozvao je građane Makarske da u što većem broju posjete sajam gdje će gotovo sigurno pronaći ponešto po svom guštu. Sajam će se nastaviti kroz čitav ovaj tjedan, možda i koji dan duže, a posjetitelji će, prema najavama, idućih dana u sklopu sajma moći uživati i u glazbenim nastupima Zbora umirovljenica Marineta kao i klape Garbin.