Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanić grad
Očuvanje imovine

Borba protiv vandala: u gradu postavljaju 20-ak kamera za video nadzor

Video nadzor
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL/Ilustracija
Postavljanje video nadzora ići će u dvije faze - ove godine postavit će se 20-ak kamera, a ostatak iduće godine

Ivanić-Grad će ove godine krenuti s uvođenjem video nadzora u Gradu.

- Nadamo se da će to doprinijeti boljem nadzoru onoga što se događa u Gradu, što se tiče sigurnosti, ali i što se tiče očuvanja gradske imovine - napominju iz Gradske uprave.

Dom kulture Ivanić-Grad Vrijednost radova 611.000 kn Uređuje se zgrada Doma kulture i knjižnice, rok za završetak radova ožujak 2018.

Naime, prema mišljenju gradskog vijećnika Željka Brezovečkog, Ivanić-Grad vodi rat s vandalima koji uvijek iznova narušavaju opći dojam o Gradu, i tome treba stati na kraj.

Na pitanje upućeno gradonačelniku Javoru Bojanu Lešu da o tome što prije razgovara s predstavnicima policije, kako bi se toj pojavi što prije i što učinkovitije stalo na kraj, gradonačelnik je istaknuo da se kroz Vijeće za prevenciju i kroz razgovore i kontakte s Policijskom upravom, stalno razgovara o toj pojavi, te je dodao da je Grad u fazi pripreme za objavu natječaja za nabavu jednog dijela video nadzora u Gradu.

Ivanić-Grad je dobio i odobrenje od Ministarstva unutarnjih poslova i policije da se sustav televizora za video nadzora postavi u Policijskoj postaji, gdje će dežurni imati uvid cijeloga Grada. Postavljanje video kamera u Ivaniću za sada će ići u dvije faze.

U ovoj godini postavit će se 20-ak kamera u, a u idućoj godini, po završetku radova na Sportskom parku i na dijelovima koji još nisu završeni, postavit će se drugi dio kamera. Tako bi Ivanić sljedeće će godine kompletno bio pod video nadzorom. Javor Bojan Leš je istaknuo kako će policija imati direktan uvid u kamere, te da bi to trebalo doprinijeti i smanjenju vandalizma na području Grada Ivanić-Grada, ali i većem stupnju sigurnosti.

poduzetnici Veliki interes Poduzetnički inkubator do rujna 2019. Ivanić-Grad Revitalizacija gradskog središta Za uređenje gradskih sadržaja i kulturne baštine osigurano 30 milijuna kuna