Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanić grad
Veliki interes

Poduzetnički inkubator do rujna 2019.

poduzetnici
Foto: Duško Marušić/PIXSELL/Ilustracija
Radovi trebaju biti gotovi najkasnije u srpnju 2019., da bi se u kolovozu mogao inkubator opremiti i u rujnu otvoriti i ne smije biti kašnjenja

Grad Ivanić-Grad će u rujnu 2019. godine imati završen Modularni drvno-tehnološki poduzetnički inkubator ukupne površine 722,7 m2 sa 17 zasebnih funkcionalno-prostornih jedinica namijenjenih korisnicima infrastrukture, među kojima 7 proizvodnih jedinica i 6 jedinica za uredsko poslovanje.

Stipendije za studente u Ivanić-Gradu Potpisani ugovori Grad za stipendije osigurao 350 tisuća kuna

Ugovor o dodjeli 8.289.000 kuna bespovratnih sredstava za ovaj projekt je s potpredsjednicom Vlade RH i ministricom gospodarstva, poduzetništva i obrta Martinom Dalić u kolovozu potpisao gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš čime je i službeno započela provedba projekta ukupne vrijednosti 8.316.291,65 kuna. Za realizaciju je zadužena Razvojna agencija Ivanić- Grada IGRA, čiji je direktor Valentin Gadža.

Projektom će se osigurati potrebna infrastruktura za potporu razvoju poduzetništva na području grada i okolice, poboljšati konkurentnost i održivost malih poduzeća kroz razvoj infrastrukture i kroz koordiniranu potporu u smislu dodatnih usluga, edukacijskih aktivnosti te transfera tehnologije i znanja. priopćili su iz gradske uprave.

Provedba je krenula od 01. rujna 2017. te je napravljen Plan nabave, koji obuhvaća izradu izvedbenog projekta Poduzetničkog inkubatora, javnu nabavu za izvođenje građevinskih radova, a u proljeće 2018. trebaju započeti radovi.

Radovi trebaju biti gotovi najkasnije u srpnju 2019., da bi se u kolovozu mogao inkubator opremiti i u rujnu otvoriti; ne smije biti kašnjenja. Tijekom provođenja projekta će biti najmanje 3 kontrole SAFU-a, još jednom na završetku projekta, a bit će i revizija projekta, pojašnjava Gadža.

Interes za korištenje poslovnih prostora u inkubatoru je velik, tako da bi prema broju upita već bio popunjen. Zainteresirani su mladi poduzetnici koji kreću u neke nove poslove, otvaraju se sasvim neke druge grane proizvodnje, a inkubator je namjenjen baš njima. Svi će se morati javiti na javni natječaj, koj je obvezan za sve pod istim uvjetima, koje će propisati IGRA temeljem interesa gospodarskog razvoja Grada.

Ivanić-Grad Revitalizacija gradskog središta Za uređenje gradskih sadržaja i kulturne baštine osigurano 30 milijuna kuna