Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
U petak započinje Advent u Vinkovcima, još jedna vinkovačka božićna bajka

Božićni sajam, kutak Djeda Božićnjaka, dolazak Svetoga Nikole, radionice za djecu, klizalište...

1/3
Foto: novosti.hr
Advent u Vinkovcima i Ledeni Orion bit će otvoreni sve do 5. siječnja 2020. godine

Na radost građana, u petak 29. studenoga započinje ovogodišnji Advent u Vinkovcima i Ledeni Orion koji će biti otvoreni sve do 5. siječnja 2020. godine. Bit će ovo još jedna godina kada će Vinkovčani imati u svome gradu organiziranu jednu od najljepših božićnih priča u Slavoniji, ali i Hrvatskoj koja će zasigurno okupiti veliki broj gostiju.

Obljetnica Vinkovački muzej otvoren prije 73 godine

Cilj je brendirati Advent

– Prošle godine Advent u Vinkovcim-a bio je svakako jedan od najljepših, najatraktivnijih i samim tim najposjećenijih u Slavoniji. Ove godine želimo da vinkovački Advent bude još bolji i posjećeniji. Cilj nam je da Advent u Vinkovcima brendiramo i tako gradu doneseno još jednu prepoznatljivu manifestaciju koja okuplja veliki broj građana ne samo iz Vinkovaca, nego i iz Hrvatske pa i dijaspore – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Kako božićna priča u Vinkovcima raste iz godine u godinu, organizatori su i ovaj put pripremili niz sadržaja te će svatko od moći pronaći nešto za sebe. Uz paljenje adventskih svijeća bit će tu Božićni sajam, kutak Djeda Božićnjaka, dolazak Svetoga Nikole, radionice za djecu, zabavni park… Kako i priliči, nezaobilazna je i bogata gastronomska ponuda. Na radost najmlađih, 29. studenoga s radom započinje i Ledeni Orion, odnosno klizalište ispod čijeg leda se nazire najstariji indoeuropski kalendar – Orion.

Foto: novosti.hr

Prošle godine Ledeni Orion bio je jedno od glavnih okupljališta Vinkovčana svih generacija. Sve to pratit će tisuće i tisuće lampica koje će obasjati grad i učiniti Vinkovce blještavijim nego ikada. Dodatnom blagdanskom ugođaju pridonijet će i Božićni sajam i adventske kućice među kojima će i ove godine jedna od posjećenijih biti kućica Udruge osoba s invaliditetom Bubamara i njihov nadaleko poznati Buba bar. Posjetitelje Buba bara i ove godine posluživat će članovi ove vinkovačke udruge.

Sufinanciranje projekata Za obnovu škola i dvorana 8,4 milijuna kuna od države

Treba znati da će ugostiteljske kućice biti smještene u pješačkoj zoni u neposrednoj blizini klizališta, dok će se Božićni sajam održavati oko spomenika banu Josipu Šokčeviću. Adventske svijeće na velikom adventskom vijencu napravljenom oko središnje fontane palit će vjernici vinkovačkih župa. Najmlađe će razveseliti kutak Djeda Božićnjaka gdje će biti priređene brojne zanimljive radionice, a Sveti Nikola s darovima ponovno će se prošetati središtem zbivanja.

Foto: novosti.hr

Gradska medijska kuća Novosti Vinkovci i ove će godine u okviru Adventa organizirati niz koncerata s ciljem da se posjetitelji zabave i opuste.

Atraktivni koncerti

Prema već ustaljenoj praksi, četvrtak je rezerviran za duhovnu glazbu, petak za promoviranje lokalnih bendova dok će se subotom održavati koncerti poznatih imena s hrvatske glazbene scene. Već je za petak, dan kada započinje vinkovačka božićna priča, najavljen koncert Vanne dok će sljedeći dan koncert održati Pravila igre.

Vinkovci U Orašju I Vinkovci na forumu Dunav-Sava

Za blagdan Svetog Nikole najavljen je koncert Antonije Šole dok će se u subotu gostima predstaviti No Jazz Band. Kada je riječ o zabavnom dijelu programa, najavljeni su i nastupi Antonele Doko, Emanuela, pop-rock sastava Buđenje kao i koncert na Gimnaziji Alana Hržice.

– Pozivamo sve građane da posjete Advent u Vinkovcima i iz prve se ruke uvjere što smo im sve pripremili – zaključio je gradonačelnik Bosančić. 

Na lokalitetu Jankovačka dubrava pronađena rimska kola s upregnutim konjima IZNIMNO ARHEOLOŠKO OTKRIĆE Senzacionalno otkriće: Nedaleko Vinkovaca pronađena rimska kola s upregnutim konjima iz 3. stoljeća