Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
U Splitu zatvorene 23. sportske igre mladih

Božinović: Treba učiti i kako biti dobar navijač

1/8
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Ove je godine na Igrama sudjelovalo 202.000 učenika osnovnih i srednjih škola iz Hrvatske, Srbije i BiHPredsjednik Sportskih igara mladih Zdravko Marić najavio je kako će se sljedeće godine vjerojatno uključiti Mađarska i Makedonija

Sportske igre mladih, 23. po redu, na kojima je ove godine sudjelovalo više od 200.000 učenika osnovnih i srednjih škola iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, zatvorene su u srijedu navečer na splitskoj Rivi.

Split Grad u sportska igrališta ulaže pet milijuna kuna

Igre je zatvorio hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović istaknuvši pritom da su one važne ne samo za mlade nego i za institucije, a posebice za policiju koja se kroz svoje edukativne programe želi približiti mladoj populaciji te je ove godine Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske pokrenulo akciju "Budi navijač, a ne razbijač".

- Taj je program posvećen učenju kako biti dobar navijač. Svi znamo, iako to nije lako, kako se postaje dobar sportaš, ali da bi bio dobar navijač - to se treba učiti - kazao je Božinović. Dodao je kako se mlade treba učiti vrijednostima  po kojima "navijaš za svoj klub ali poštuješ i onog drugog tko ti je suparnik".

Promet Split Od rujna na ulicama 34 nova autobusa

- Nema mjesta vandalizmu, huliganizmu i nasilju na terenima, cilj nam je da odlazak na terene bude praznik za one koji igraju ali još više za one koji gledaju - objasnio je  Božinović.

Predsjednik Sportskih igara mladih Zdravko Marić rekao je kako je tijekom višemjesečnog trajanja ovih igara u njih u Hrvatskoj, Srbiji i BiH u 175 gradova bilo uključeno 202.000 učenika. Najavio je kako će se sljedeće godine u sportske igre mladih vjerojatno uključiti Mađarska i Makedonija.

nextbike Split dobiva novih 20 bicikala s elektromotorom i 30 klasičnih