Izbornik
Naslovnica Gradovi Slavonski Brod
Radovi vrijedni 4,5 milijuna eura dobro napreduju

Brođani će se od ljeta kupati na novim vanjskim bazenima

storyeditor/2024-03-21/bazeni_1.jpg
Foto: Grad Slavonski Brod REKREACIJSKI bazeni imat će četiri odvojene cjeline – bazen za djecu, jacuzzi i bazen za učenje plivanja te vodeni park

Sve je više Brođana koji svoje slobodno vrijeme provode na gradskim bazenima, kako zatvorenim tako i otvorenim. Stoga je Grad Slavonski Brod odlučio proširiti bazenski kompleks izgradnjom dodatnih vanjskih rekreacijskih bazena.

Radovi na izgradnji novih vanjskih bazena i pratećeg sadržaja u sklopu sportskog kompleksa Vijuš, koji su počeli sredinom veljače, dobro napreduju.

Podsjetimo, riječ je o rekreacijskim bazenima koji će se sastojati od četiriju odvojenih cjelina koje će obuhvatiti bazen za djecu s prskalištem, bazen s masažama, odnosno jacuzzi namijenjen odraslim posjetiteljima, bazen za učenje plivanja te vodeni park. Između bazena predviđeno je i oblikovanje zelenog otoka. Dječji bazen imat će mali tobogan, vodeno drvo, vodene topove i rotirajuću metu te će biti funkcionalno povezan s prostorom prskališta koji ima vodene lukove i podne mlaznice. Vodeni park središnja je atrakcija projekta, a čine ga najveći bazen s vodenim tornjem, pet tobogana i dvije kante za prskanje, odnosno vodene atrakcije kako bi se najmlađim posjetiteljima omogućio aktivniji i zabavniji boravak na gradskim bazenima.

– Ovaj poseban i svečan trenutak trebao se dogoditi još prije desetak godina, ali nije bilo političke volje. No dočekali smo i to proširenje bazenskog kompleksa, koji će time dobiti ono što mu je dosad nedostajalo i zbog čega su Brođani ljeti odlazili drugamo – rekao je gradonačelnik Mirko Duspara pri potpisivanju ugovora.

Ugovoreni su radovi u vrijednosti od 4,543.991,16 eura s PDV-om, a rok za realizaciju je četiri mjeseca, odnosno do lipnja. Radove izvodi zagrebačka tvrtka GIC Gradnje, kojoj je bila povjerena i izgradnja brodskog autobusnog kolodvora.

Zbog radova i širenja vanjskog dijela bazena dio ceste koja vodi prema Poloju zatvoren je za vozila koja se u tom smjeru kreću manjim obilaskom, između bazena i sportske dvorane Vijuš, odnosno cestom koja prolazi između dječjeg vrtića Palunko i novoizgrađenog vrtićkog igrališta. 

storyeditor/2024-03-22/ceste_2.jpg Ulaganja u modernizaciju cesta u Brodsko-posavskoj županiji Vinogradska cesta Bukovlje – Ježevik dočekala obnovu i novi asfalt storyeditor/2024-03-21/cazma_b1_foto.jpg Ukupna vrijednost projekta je 31.500 eura Uredit će se dva igrališta u dječjem vrtiću u Čazmi storyeditor/2024-03-22/radionica_1.jpg #IskoristiSvojGlas Radionica upoznavanja s radom europskih institucija