Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina
POU Sv. Ivan Zelina poziva sve na humorističnu predstavu u povodu Valentinova

„Crnogorac u krevetu“, predstava kojoj se publika stalno vraća

1/4
Foto: Grad Sveti Ivan Zelina
Počele su prijave za informatičku radionicu „Pametni telefon“ namijenjenu osobama treće životne dobi. Voditelj radionice Josip Rasinec polaznicima će na što jednostavniji način pokazati kako koristiti sve pogodnosti i mogućnosti koje pruža pametni telefon

Pučko otvoreno učilište Sveti Ivan Zelina poziva sve ljubitelje kazališta na kazališnu predstavu „Crnogorac u krevetu“, koja će se održati u povodu Dana zaljubljenih, u subotu 15. veljače s početkom u 20 sati, u Dvorani Kraluš.

Foto: Grad Sveti Ivan Zelina

U srijedu 22. siječnja slavi se Vincekovo i početak vinogradarske godine Sveta misa, rezanje trsova i okrepa uz kuhano vino i kobasice u kuriji Omilje

Lakše do ulaznica

“Crnogorac u krevetu“ najgledanija je crnogorska komedija svih vremena, a izvodi se već deset godina. Unatoč protoku vremena, njena gledanost veća je sada nego u vrijeme kad je nastala. Klasična je to komedija koja se bavi crnogorskim načinom života i običajima te na duhovit način govori o svim životnim fazama, a posebno humoristično opisuje život prosječnog crnogorskog bračnog para, prikazan prema klasičnim stereotipima o Crnogorcima. Glavni glumci Peđa Šuškavčević i Ana Šimundža-Selski izvrsno utjelovljuju ovaj bračni par, zbog čega im se publika stalno i vraća. Zbog svoje teme, uz dozu humora, ova predstava idealna je za obilježavanje najromantičnijeg blagdana u godini.

U skladu s konstantnim aktivnostima usmjerenih na modernizaciju Dvorane Kraluš te u cilju pružanja što bolje usluge, POU Sveti Ivan Zelina svojim posjetiteljima već godinu dana omogućuje brzu i jednostavnu kupnju ulaznica za koncerte te razna kulturna događanja i kino projekcije u sustavu internetskog online-servisa Ulaznice.hr. Oni pak koji ne koriste internet i dalje mogu ulaznice kupiti na blagajni Učilišta.

Predstava Zabava uz Lava koji nije znao pisati

Foto: Grad Sveti Ivan Zelina

Osim što je domaćin zabavnim i zanimljivim kazališnim predstavama te drugim događajima, Pučko otvoreno sveučilište Sv. Ivan Zelina godinama intenzivno radi i na uvođenju sustava koji pruža uvjete za učenje tijekom cijelog života. Tako u suradnji s Hrvatskom zajednicom pučkih otvorenih učilišta i Andragoškim akademijama te analizom potreba gospodarstva Grada Sv. Ivana Zeline, učilište prilagođava postojeće i izrađuje nove programe osposobljavanja i obrazovanja odraslih. U tijeku su prijave i upisi na nekoliko zanimljivih i korisnih radionica, a jedna od njih je Dramska klinika pod vodstvom Matka Knešaureka. Riječ je o besplatnoj radionici glume za polaznike u dobi deset do 18 godina, a održavat će se jednom tjedno po dva školska sata. Osnovni cilj je osigurati stalan priljev novih glumaca u Zelinsko amatersko kazalište „ZAmKa“ koje pri Pučkom otvorenom učilištu Sveti Ivan Zelina djeluje od 1993. godine.

Kuhanje s Ružicom i Baricom

Osim dramske radionice, prijave su otvorene i za Informatičku radionicu „Pametni telefon“ namijenjenu osobama treće životne dobi. Voditelj radionice Josip Rasinec polaznicima će na što jednostavniji način pokazati kako koristiti sve pogodnosti i mogućnosti koje pruža pametni telefon.

Zadar Orašar, najpoznatija i najizvođenija baletna predstava

Foto: Grad Sveti Ivan Zelina

A onima koji se žele bolje snaći u kuhinji, omogućena je Kulinarska radionica „Kuhajte s kuharicama“ koja nudi 48 sati kulinarske edukacije i neizostavnu zabavu uz poznate kuharice Ružicu i Baricu koje su nastupile na kulinarskom showu „Tri, dva, jedan - kuhaj“. Za svakog polaznika osiguran je i poklon - knjiga recepata “Kuharice” koju su Ružica i Barica objavile prošle jeseni.

Konačno, POU Sv. Ivan Zelina za maturante organizira i pripreme za maturu iz hrvatskog, matematike, engleskog i fizike. Pripreme će se održavati u dane vikenda.