Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
Ivanec

"Dođite na Regionalne dane EU fondova!"

Ivanec EU fondovi
Prvo događanje održat će se 13. lipnja 2018. s naglaskom na teme vezane uz zapošljavanje i poduzetništvo uz potporu EU fondova

“Regionalni dani EU fondova” održat će se 13. lipnja 2018. u Hotelu Orion u Ivancu (Horvatsko 28) s početkom u 10 sati!

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Gradom Ivancem organizira niz informativno-edukativnih događanja pod nazivom "Regionalni dani EU fondova" radi informiranja zainteresirane javnosti o mogućnostima i rezultatima korištenja fondova Europske unije. Prvo događanje održat će se u Ivancu 13. lipnja 2018. s naglaskom na teme vezane uz zapošljavanje i poduzetništvo uz potporu EU fondova.

Za potencijalne korisnike održat će se predavanje “Postupci za dodjeljivanje sredstava iz EU fondova” na kojem će se objasniti uvjeti prijave, prikazati pregled poziva za dostavu projektnih prijedloga, upoznati kriteriji za odabir projekata, predstaviti financijska konstrukcija ulaganja te detaljno objasniti kako sustav EU fondova funkcionira.

Za napredne korisnike EU fondova održat će se predavanje "EU fondovi kao mogućnost financiranja za poduzetnike". Sudionici stručnog predavanja imat će priliku saznati ključne informacije za uspješan razvoj i provedbu EU projekata. Predstavit će se područja financiranja za male i srednje poduzetnike i mogućnosti ulaganja u kupnju poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme.

Po završetku seminara, održat će se i interaktivna radionica "Koraci razvoja i prijave projekta na natječaj” na kojoj će sudionici imati priliku sami sudjelovati u pripremi natječajne dokumentacije. Na radionici će se prolaziti uvjeti koje je potrebno poznavati prije prijave na natječaj, a potom na primjeru nekog od sudionika pokazati kako pravilno ispuniti prijavne obrasce. Pojasnit će se priprema potporne dokumentacije te procedura slanja konačne projektne prijave. Zaključno će se ostaviti mjesta za pitanja svih sudionika. Radionicu vodit će gđa. Dragana Raić, stručnjakinja za EU fondove iz Sopra projekta koja ima 9 godina iskustva u pripremi i provedbi EU projekata te je tijekom karijere osigurala više od 200 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekte vrijednosti preko 800 milijuna kuna za hrvatske poduzetnike.

Regionalne dane EU fondova pozdravnim govorima otvorit će gospodin Milorad Batinić, gradonačelnik Ivanca i gospodin Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Po završetku uvodnih govora održat će se panel diskusija pod nazivom "Kako poboljšati tržište rada u Republici Hrvatskoj uz pomoć EU fondova" na kojoj će sudjelovati predstavnici institucija i lokalni poduzetnici s iskustvom povlačenja novca iz fondova Europske unije te dugogodišnjeg privlačenja i zadržavanja zaposlenika.

Manifestacija “Regionalni dani EU fondova” namijenjena je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete imaju priliku upoznati kolege iz istih i povezanih branši te ostvariti brojne poslovne kontakte.

Uložite u svoje poslovanje! Prijavite se na besplatne seminare i radionicu te saznajte kako do novca iz fondova Europske unije!

Program manifestacije dostupan je ovdje.

Sudjelovanje na stručnim predavanjima i radionici je besplatno uz prethodnu prijavu: 

 

Fill out my online form.