Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč
Zadovoljene potrebe za idućih 15 do 20 godina

Dobili novih 676 grobnih mjesta i 68 grobnica, rasvjetu i novi prilaz

Gradsko groblje Poreč
1/5
Foto: Grad Poreč
Ukupan broj grobnih mjesta na Gradskom groblju Poreč iznosi 3.449 grobnih mjesta, a novoizgrađenim kapacitetom, prema sadašnjoj demografskoj statistici, bit će zadovoljene potrebe za narednih 15 do 20 godina

Gradsko komunalno poduzeće Usluga u projekt je uložilo 4.253.801,38 kuna. Povećan je kapacitet groblja za novih 676 grobnih mjesta, 68 grobnica, od kojih 19 grobnica sa šest ukupnih mjesta te 49 grobnica s tri ukupna mjesta, riješen je sustav navodnjavanja zelenih površina, te postavljena javna rasvjeta, čime će se zadovoljiti zahtjevi građana te postojeći standard usluga podići na viši nivo, priopćili su iz Grada Poreča.

Rekonstruirana je i gradska prometnica u dužini od 200m koja vodi do istočnog ulaza novoizgrađenog dijela groblja, a s vanjske strane groblja uz sjeverni i istočni ogradni zid posađeni su čempresi. Uređena je i površina između sjevernog zida groblja i glavne prometnice.

Sada, s novoizgrađenim dijelom, ukupan broj grobnih mjesta na Gradskom groblju Poreč iznosi 3.449 grobnih mjesta, a novoizgrađenim kapacitetom, prema sadašnjoj demografskoj statistici, bit će zadovoljene potrebe za narednih 15 do 20 godina. 

Biskup porečko-pulski monsinjor Dražen Kutleša uz porečkog je župnika Milana Zgrablića u nedjelju predvodio misu u crkvi na gradskom groblju u Poreču. Kutleša je potom u prisustvu predstavnika komunalnog društva Usluga Poreč d.o.o.i građana grada Poreča blagoslovio novoizgrađeni dio groblja. Gradonačelnik Edi Štifanić je tom prilikom napomenuo kako je "naša obveza zaštititi, održavati i obnavljati naša groblja koja, osim što su vječna počivališta i mjesto sjećanja, predstavljaju i kulturni identitet svakoga grada i njegovog stanovništva".