Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Osnovna škola Eugena Kvaternika

Dobili smo djelatnika i pronašli prostor za produženi boravak

Gradonačelnik Krešimir Ačkar u pratnji pročelnice Lane Krunić Lukinić obišao je osnovne škole Jurja Habdelića, Eugena Kvaternika i Nikole Hribara
Foto: VELIKA GORICA
Ova škola broji 650 učenika, a uz centralni objekt tu su i područne škole u Velikoj Buni i Šiljakovini. Velika navala ove godine bila je za produženim boravkom, a škola je uspjela udovoljiti tim zahtjevima.

Tijekom ljetnih praznika u goričkim školama uređivao se školski prostor kako bi obnovljen dočekao učenike prvog dana nove školske godine. Gradonačelnik Krešimir Ačkar u pratnji pročelnice Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti Lane Krunić Lukinić obišao je Osnovne škole Jurja Habdelića, Eugena Kvaternika i Nikole Hribara.

– Tijekom školskih praznika obavljeni su radovi na sanaciji tri učionice, a napravljeni su i ormarići za učenike viših razreda. Upravo su ti ormarići bili jedna od tema na Dječjem gradskom vijeću Velike Gorice. Sanirani su i lakirani podovi u tri učionice, a vrijednost radova iznosi 25.781,25 eura – rekla je Krunić Lukinić.

Ova škola broji 650 učenika, a uz centralni objekt tu su i područne škole u Velikoj Buni i Šiljakovini. Velika navala ove godine bila je za produženim boravkom, a škola je uspjela udovoljiti tim zahtjevima.

– Potreba je velika. Uspjeli smo dogovoriti s Gradom sve. Dobili smo novog djelatnika i pronašli prostor. Napravili smo maksimum kako bi roditeljima i djeci osigurali ovu uslugu – pohvalio se ravnatelj Davor Vidović.

U tijeku je i rekonstrukcija kotlovnice, koja bi trebala biti priključena na gradsku toplanu.

U Osnovnoj školi Eugena Kvaternika pri kraju su radovi na sanaciji blagovaonice. Naime, izvršena je sanacija krovišta i izmijenjen je pod u prostoriji, a učenike bi prvog dana škole trebali dočekati svježe obojeni zidovi u toj prostoriji. Škola je dobila i novi sustav zaključavanja.

– Sigurnost djece i zaposlenika nam je važna. Na glavni ulaz škole stavili smo sigurnosnu zaštitu, odnosno portafon. Zaposlenici ulaze putem unosa posebne šifre, ostali moraju pozvoniti. Imali smo neugodnih situacija ove godine i nadam se da se to više neće ponoviti – objasnila je ravnateljica škole Monika Brleković.

Ukupna vrijednost radova na ovoj školi iznosi 36.688,35 eura. U Osnovnoj školi Nikole Hribara sanirali su se podova učionica, u što je investirano 22.000 eura. 

Radne bilježnice, likovne mape i ostale radne materijale sufinancirat će Grad Velike Gorica pa je tako za tu namjenu iz gradskog proračuna izdvojeno je 365.000 eura VELIKA ULAGANJA Velika Gorica izdvaja više od trećine svog proračuna za odgoj i obrazovanje kamere Borba s divljim odlagalištima otpada Videonadzor će se proširiti na trinaest novih lokacija Došlo je oko 1500 studenata iz cijeloga svijeta s čak tri kontinenta koji su se natjecali u različitim kategorijama pogona Formula Student Alpe Adria Stručnjaci iz Porschea, Rimca, Ferrarija i drugih ocjenjivali studente