Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
20. obljetnica

Domovi zdravlja Dubrovnik i Vukovar potpisali Povelju o prijateljstvu

Foto: Zvonimir Pandza/PIXSELL
Inicijatorica suradnje, ravnateljica Opće bolnice Vukovar dr. Vesna Bosanac rekla je kako se dvije ustanove pomažu i u najtežim i u lijepim trenucima

Na svečanosti obilježavanja 20. obljetnice prijateljstva domova zdravlja Dubrovnik i Vukovar u petak su u dubrovačkoj palači Ranjina Povelju o prijateljstvu potpisali ravnatelji Branko Bazdan i Ante Lohinski.

Potpisan sporazum Grad Dubrovnik i dubrovačka bolnica gradit će senzorički park

Ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan rekao je kako je dugogodišnja suradnja dvije zdravstvene ustanove posebnom poveljom dobila potvrdu.

- Mi smo dvije najisturenije točke države i izuzetnim doprinosom svih djelatnika i zdravstvenih radnika iz ratnog pepela smo podigli zdravstvenu zaštitu na današnju razinu. Vjerujemo da je na izuzetno dobroj razini. Uz Pulu, Dubrovnik i Vukovar dostigli su najvišu razinu palijativne skrbi u Hrvatskoj - ustvrdio je Bazdan.

Ravnatelj Doma Zdravlja Vukovar Ante Lohinski istaknuo je kako je danas primarna zdravstvena zaštita u oba grada na visokoj razini.

- Ambulante su jako dobro opremljene i energetski obnovljene.Vukovar je jedan od prvih u palijativnoj skrbi i mnogi nam dolaze zbog toga, a Dubrovnik je uvijek uz nas - rekao je Lohinski.

hitne službe U Dubrovniku dodjeljene nagrade '112 Awards': Nagrađeni spasioci tajlandskih dječaka

Inicijatorica suradnje, ravnateljica Opće bolnice Vukovar dr. Vesna Bosanac rekla je kako se dvije ustanove pomažu i u najtežim i u lijepim trenucima.

-Raduje me što se u Metkoviću, gdje je bila značajna ratna bolnica, danas organizira dnevna bolnica - kazala je Bosanac.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić izrazio je zadovoljstvo zbog suradnje koja traje još od završetka Domovinskog rata.

- Suradnja je plodna, kroz mnoge simpozije, posjete i konzultacije. Dva grada su bila u relativno sličnoj situaciji žrtve agresije, a imali smo uzorno organizirano zdravstvo u okolnostima tih teških vremena. Hvala svima koji su dali doprinos u ratnom i poratnom vremenu - rekao je župan i dodao kako dvije županije imaju izuzetno prisne odnose.

Digitalizacija Dubrovnik među najuspješnijim gradovima ispod 50 tisuća stanovnika po digitalnoj spremnosti