Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
povećanje svijesti o djeci s teškoćama

Drugi dani različitosti u Puli

Djeca u Solinu
Foto: Grad Solin
Od 1247 djece u gradskim vrtićima 80 je darovite djece i 28 djece s posebnim potrebama

Sve je veći broj djece s teškoćama, a samim time raste i potreba za povećanjem svijesti o djeci s teškoćama, poglavito u ustanovama ranog i predškolskog odgoja. Zbog toga Dječji vrtić Pula, Dječji vrtić "Mali svijet", Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda-Pula i Gradska knjižnica i čitaonica Pula uz podršku osnivača Grada Pula organiziraju Druge dane različitosti.

Fužine projekt vrijedan 9,5 milijuna kuna Novi vrtić u Fužinama otvara vrata u lipnju

Ravnateljica DV Pula Mariza Kovačević rekla je kako kroz Dane različitosti kreću s obilježavanjem i drugih bitnih datuma na ovu temu, kao što je 21. ožujka Svjetski dan osoba s Down sindromom te 26. ožujka Dan darovite djece. Naglasila je važnost i spremnost koju vrtići nude da se izađe u susret obiteljima, što se ogleda u različitim načinima i pristupima u kojima vrtić uključuje obitelji i njihovu djecu i dostižnih očekivanja za svako dijete bez obzira na različitost, dodala je ravnateljica.

Dječji vrtić Pula će i ove godine staviti naglasak na prezentiranju pozitivne i dobre prakse, koje vrtić kao okruženje ima. Od 1247 djece u gradskim vrtićima 80 je darovite djece i 28 djece s posebnim potrebama.

Grad Pula u 2019. godini u Proračunu je osigurao 48,1 milijuna kuna za predškolski odgoj, od čega 8,2 milijuna kuna za subvencioniranje roditelja u vrtićima drugih osnivača.

Drugi Dani različitosti traju od 19. ožujka do 2. travnja.

edukacija, energetika i ekologija Otvorena sunačana elektrana na dječjem vrtiću Varaždin