Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanić grad
Stanovi za mlade

Dubrovačka stanogradnja napreduje, useljenje do kraja godine

1/9
Foto: Grad Dubrovnik
Od 108 stanova 65 će biti dodijeljeno braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata s područja Dubrovnika, dok će 43 pripasti Gradu

Napreduju radovi na prvim stanovima za mlade obitelji grada Dubrovnika po modelu Dubrovačke stanogradnje i stanova za hrvatske ratne vojne invalide u Novoj Mokošici. Investicija je realizirana u suradnji s Ministarstvom branitelja.

Mokošici 200 novih parkirališnih mjesta do svibnja Nova ulaganja u prometnu infrastrukturu Mokošici 200 novih parkirališnih mjesta do svibnja

Od 108 stanova 65 će biti dodijeljeno braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata s područja Dubrovnika, dok će 43 pripasti Gradu koji će ih prema utvrđenim kriterijima dodijeliti u najam mladim dubrovačkim obiteljima s mogućnošću otkupa nakon 10 godina.

– Očekujemo da će radovi na zgradama biti završeni u listopadu ove godine. Grad je za stanove za mlade izdvojio 38 milijuna kuna te dodatnih 10,8 milijuna kuna za sufinanciranje stanova za branitelje. Kriteriji Dubrovačke stanogradnje trebali bi biti poznati početkom ožujka kada ćemo ih staviti na javno savjetovanje. Prvi dokument propisivat će uvjete za sufinanciranje kupnje stanova u iznosu od 30.000 eura po obitelji, dok će drugi dokument sadržavati kriterije za dodjelu stanova po posebnom dubrovačkom modelu – rekao je gradonačelnik Franković, istaknuvši kako bi stanovi mogli biti useljivi do kraja godine, nakon ishođenja potrebne dokumentacije.

Ilustracija NOVOSTI U SUSTAVU NAPLATE Predstavljen prijedlog modernizacije Libertasovih autobusa: Uskoro plaćanje karticama?

Program Dubrovačke stanogradnje uključuje gradnju stanova po vlastitom dugoročnom modelu poticane stanogradnje, ali gradska uprava razvija i druge modele poticaja mladim obiteljima za gradnju obiteljskih kuća, odnosno subvencioniranje kupnje stana, dogradnju obiteljske kuće te kupnju građevinskog zemljišta.